Prinsessa

Alkuperäinen nimi: Prinsessa (2010) (2010)
Suomi release: 10 syyskuu 2010
IMDb arviointi: 6,3 /10

Virallinen yhteenveto

Prinsessa-elokuvan tarina pohjautuu tositapahtumiin ja todelliseen henkilöön. Sijaiskodista toiseen riepoteltu kabareetanssija Anna Lappalainen (Katja Kukkola) päätyy mielisairaalahoitoon, ja pian henkilökunnalle ja muille potilaille selviää, että Lappalainen kärsii voimakkaasta harhasta. Hän kertoo olevansa Prinsessa, kuninkaallinen Buckinghamin palatsista.
Vaikka Prinsessa on itsekin hoidettavien joukossa, hänen elämäntehtäväkseen muodostuu lähimmäisten auttaminen. Prinsessan hovin muodostavat hovineito Christina von Heyroth (Krista Kosonen) ja joukko potilastovereita (mm. Peter Franzen ja Pirkka-Pekka Petelius). Hänen hallintoalueensa ulottuu aina Kellokosken kylään ja sen pankin johtajaan (Tapio Liinoja) asti. Särkynyt nainen löytää mielisairaalasta kodin – ja perheen.
Hoitohenkilökunta ei kuitenkaan pääse sovintoon siitä, onko Prinsessan harhan kanssa myötäeläminen parhaaksi Lappalaiselle. Lääkäri Grotenfelt (Samuli Edelmann) kannattaa moderneja hoitomuotoja, ja uusi keksintö, lobotomia, tekee tuloaan myös Suomeen.

Prinsessa, porvarilliselta nimeltään Anna Lappalainen (1896–1988), oli ihmisenä ja ilmiönä ainutlaatuinen tapaus. Hän vietti elämästään yli 50 vuotta Tuusulan Kellokoskella mielisairaalassa. Vuosien saatossa tämä valovoimainen persoona sai osakseen arvostusta ja kunnioitusta niin potilastovereilta, hoitohenkilökunnalta kuin koko ympäröivältä kyläyhteisöltäkin. Hänen muistoaan kunnioittaa Kellokosken sairaalan puistoon vuonna 1995 pystytetty Prinsessan muistomonumentti.
Anna Lappalaisen elämäntarinastaan innoituksensa saanut elokuva Prinsessa kertoo koskettavan tarinan yksilöstä, jonka yhteiskunta leimasi sairaaksi, mutta joka valloitti lähipiirinsä sydämet ja paransi ympäristöään rakastettavalla persoonallaan. Prinsessa on dokumentaristina tunnetun ja palkitun Arto Halosen (mm. Pyhän kirjan varjo, Pavlovin koirat ja Magneettimies) debyytti valkokankaalla fiktio-ohjaajana. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Arto Halonen, Pirjo Toikka ja Paavo Westerberg.

Kuvat

Extrait Prinsessa (2010)
Video Prinsessa (2010)
Image Prinsessa (2010)
Poster_fi Prinsessa (2010)

Preview Prinsessa (2010)

Videot

Sulkemisen vuoksi meidän tarjoajan video, esikatselu Networks, sivusto ei päivitetä ja videot eivät ole enää käytettävissä. :-( Kiao pahoittelee tämän tuomion ilman varoitusta riistää sisältöä sivuston. Videohaku myös duckduckgo?

Ihmiset

Näyttelijäs:

Peter Franzén
Pirkka-Pekka Petelius
Pirkka-Pekka Petelius
Samuli Edelmann
Samuli Edelmann
Katja Kukkola
Katja Kukkola
Krista Kosonen
Krista Kosonen

Irma Junnilainen

Johtaja: Arto Halonen
Käsikirjoittajas: Arto Halonen, Pirjo Toikka, Paavo Westerberg

Maa: Suomi
Jakelija: Sandrew Metronome (FI-Cinema)
Trailer lisätty: 6 huhtikuu 2010
Viralliset sivut: http://www.prinsessaelokuva.fi/
Kesto: (määrittelemätön)

Laji: Draama Hakusanat: Prinsessa leffa trailerit Vierailut: 2066

Tämä koko elokuva

Avaa kirjeet julkkikset
Kirjoita avoin kirje suosikki julkkis, näyttelijä, näyttelijä tai ohjaaja.
 
Prinsessa koko on eBay
Julisteet, alkuperäinen musiikki elokuva ja johdannaiset Prinsessa,
eBay

Samalla viikolla

Vuonna teatterit viikolla 10 syyskuu 2010
Kaukorakkautta
Erinin (Drew Barrymore) huumorintaju ja rehellisyys hurmaavat vastikään sinkuksi jääneen Garrettin (Justin Long) yhden vauhdikkaan baari-illan, yön ja krapula-aamiaisen aikana. Alkaa kuuden viikon kesäromanssi, jonka kumpikaan ei odota jatkuvan, sillä Erinin on palattava kotiin San Franciscoon ja Gar...
Laji: Komedia Romantiikka Alkuperäinen nimi: Going the Distance Näyttelijät: Justin Long, Ron Livingston Ulostulo: 10 syyskuu 2010
The Last Airbender
Laji: Seikkailu Fantasia Näyttelijät: Jackson Rathbone, Dev Patel Ulostulo: 10 syyskuu 2010

Muissa sivustoissa
Prinsessa lehti tarjous | tilaa Prinsessa tilaajalahja
Prinsessa-lehti tarjous löytyy täältä. Tilaa Prinsessa tarjous pikkuprinsessalle ja hän saa tilaajalahjan jokaisen lehden mukana. Päivämäärä: 10 tammikuu 2011 20:03 Lähde: lehtia.com
Prinsessa
Prinsessa-elokuvan tarina pohjautuu tositapahtumiin ja todelliseen henkilöön. Sijaiskodista toiseen riepoteltu kabareetanssija Anna Lappalainen (Katja Kukkola) päätyy ... Päivämäärä: 10 tammikuu 2011 03:06 Lähde: www.finnkino.fi
Sanoma Magazines Finland – Tarjous
Tarjous on päättynyt. Asiakaspalvelun etusivulle Päivämäärä: 8 tammikuu 2011 12:05 Lähde: www.asiakaspalvelu.fi

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video