Leijapoika

Alkuperäinen nimi: The Kite Runner (2007)
Suomi release: 28 maaliskuu 2008
IMDb arviointi: 7,7 /10

Virallinen yhteenveto

“Nyt on tilaisuus olla jälleen hyvä.”

Yhteen viime aikojen kiitellyimmistä romaaneista perustuva LEIJAPOIKA on tunteisiin vetoava tarina ystävyydestä, perheestä, kauhistuttavista virheistä ja pelastavasta rakkaudesta. Sodan partaalla olevassa jakautuneessa maassa lapsuudenystävät Amir ja Hassan ovat joutumassa toisistaan iäksi eroon. Kabulissa on kaunis iltapäivä, ja taivas on täynnä harmittoman leijanlennätyskisan riemua. Turnauksen jälkimainingeissa tapahtuva yhden pojan pelokas petos käynnistää katastrofin… ja eeppisen matkan kohti sovitusta.

Amir on elänyt Amerikassa 20 vuotta, ja hän palaa vaaroja kuhisevaan, talibanien rautaisella otteella hallitsemaan Afganistaniin. Amir on valmis kohtaamaan häntä vainoavat synkät salaisuudet ja ottamaan vielä yhden uskaliaan riskin korjatakseen asiat.

Golden Globe -ehdokas, ohjaaja Marc Forster (AIDOSTI OUTOA, FINDING NEVERLAND - tarinan lähteillä ja MONSTER'S BALL) tuo Khaled Hosseinin myyntimenestyskirjan valkokankaille kera monikulttuurisen näyttelijä- ja kuvausryhmän, joka koostuu loistavista afganistanilaisista ja keskiaasialaisista amatööreistä sekä kansainvälisistä tähdistä. Elokuva kuvattiin länsikiinalaisella aavikolla Afganistanin rajalla. Lopputuloksena on matka uuteen maailmaan universaalin ihmistarinan kautta. Elokuva puhuttelee ketä tahansa, joka on toivonut toista tilaisuutta muutokseen ja anteeksiantamukseen.

DreamWorks Pictures, Sidney Kimmel Entertainment ja Participant Productions tarjoavat elokuvan LEIJAPOIKA, Sidney Kimmel Entertainment -tuotantoa ja Parkes/MacDonald -tuotantoa, jonka julkaisee Paramount Classics.

LEIJAPOIKA-elokuvan on ohjannut Marc Forster, käsikirjoittanut David Benioff (TROIJA, STAY) ja se perustuu Khaled Hosseinin bestseller-kirjaan. Elokuvan ovat tuottaneet William Horberg (PÄÄMÄÄRÄNÄ COLD MOUNTAIN, LAHJAKAS HERRA RIPLEY), Walter F. Parkes (GLADIAATTORI, OTA KIINNI JOS SAAT), Rebecca Yeldham (MOOTTORIPYÖRÄPÄIVÄKIRJA) ja E. Bennett Walsh (KILL BILL). Vastaavia tuottajia ovat Sidney Kimmel, Laurie MacDonald, Sam Mendes ja Jeff Skoll.

Leijapoika-elokuvan upean alkuperäsimusiikin säveltänyt Alberto Inglesias on yksi vuoden 2008 Oscar-ehdokkaista.

Kuvat

Extrait The Kite Runner
Video The Kite Runner
Image The Kite Runner

Preview The Kite Runner

Videot

Sulkemisen vuoksi meidän tarjoajan video, esikatselu Networks, sivusto ei päivitetä ja videot eivät ole enää käytettävissä. :-( Kiao pahoittelee tämän tuomion ilman varoitusta riistää sisältöä sivuston. Videohaku myös duckduckgo?

Ihmiset

Näyttelijäs:
Khalid Abdalla
Khalid Abdalla
Homayon Ershadi
Homayon Ershadi
Zekeria Ebrahimi
Zekeria Ebrahimi

Ahmad Khan Mahmidzada

Shaun Toub

Johtaja: Marc Forster
Käsikirjoittajas: David Benioff, Khaled Hosseini (novel)
Tuottaja: N/A

Maa: United States
Jakelija: Sandrew Metronome (FI-Cinema)
Trailer lisätty: 1 helmikuu 2008

Kesto: 2h08 (128 minuuttia)

Laji: Draama Hakusanat: leijapoika Vierailut: 437

Tämä koko elokuva

Avaa kirjeet julkkikset
Kirjoita avoin kirje suosikki julkkis, näyttelijä, näyttelijä tai ohjaaja.
 
Leijapoika koko on eBay
Julisteet, alkuperäinen musiikki elokuva ja johdannaiset Leijapoika,
eBay

Samalla viikolla

Vuonna teatterit viikolla 28 maaliskuu 2008
Be Kind Rewind
Näe maailman suurimmat leffat - vähän tuunattuna... Eli mitä ovat Jerryn ja Miken hulvattomat "ruotsalaistetut" versiot, "sweded versions"?
Laji: Komedia Näyttelijät: Mia Farrow, Dennis Albanese Ulostulo: 28 maaliskuu 2008

Muissa sivustoissa
Leijapoika, elokuvat, elokuvatraileri, ensi-ilta
“Nyt on tilaisuus olla jälleen hyvä.”Yhteen viime aikojen kiitellyimmistä romaaneista perustuva LEIJAPOIKA on tunteisiin vetoava tarina ystävyydestä, perheestä ... Päivämäärä: 7 tammikuu 2011 21:32 Lähde: fi.filmtrailer.com
KOULUKINON OPPIMATERIAALI
Koulukinoyhdistys - Skolbioförening ry Pohjoisranta 6, 00170 Helsinki www.koulukino.fi 1 KOULUKINON OPPIMATERIAALI LEIJAPOIKA USA, 2007 Käsikirjoitus: David Benioff Ohjaus: Marc ... Päivämäärä: 3 tammikuu 2011 20:04 Lähde: www.koulukino.net
The Kite Runner - DVD - Elokuvat - CDON.COM
Baserad på en av vår tids mest hyllade romaner! Khaled Hosseinis bästsäljare! ... Leijapoika - The Kite Runner (Blu-Ray) Päivämäärä: 8 tammikuu 2011 22:14 Lähde: cdon.fi

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video