Barbara Sukowa

Barbara Sukowa

Barbara Sukowa (s. 2. helmikuuta 1950 Bremen, Saksa) on kansainvälisesti tunnettu saksalainen näyttelijä. Hän tuli tunnetuksi 1980 roolistaan Rainer Werner Fassbinderin ohjaamassa 14-osaisessa televisiosarjassa Berlin Alexanderplatz ja hän näytteli vuotta myöhemmin saman ohjaajan elokuvassa Lola. Sukowalle myönnettiin 1986 Cannesin elokuvajuhlien Kultainen palmu -palkinto Margarethe von Trottan ohjaaman Rosa Luxemburg -elokuvan nimiroolista. Sukowa on näytellyt monien huomattavien ohjaajien elokuvissa.

Sukowa on tullut tunnetuksi monien merkittävien sinfoniaorkesterien solistina. Hän on esittänyt puheroolia Arnold Schönbergin Pierrot lunairessa. Roolissa hän debytoi Reinbert de Leeuwin johtamassa Schoenberg Ensemlen esityksessä. Myöhemmin hän on esittänyt teosta Pariisissa, Lontoossa, Pietarissa, Madridissa, Roomassa, Salzburgissa, Tokiossa, Los Angelesissa ja New Yorkissa. Sukowa on esittänyt myös resitoijan roolia Schönbergin Gurre-Lieder-teoksessa muun muassa Berliinin filharmonikoiden kanssa. Lisäksi hän on esiintynyt kertojana Sergei Prokofjevin teoksessa Pekka ja susi sekä Felix Mendelssohnin Kesäyön unelma -teoksessa.

Barbara Sukowa on naimisissa ohjaaja Robert Longon kanssa. Hänellä on poika aiemmasta suhteestaan Daniel Olbrychskin kanssa.

Suomessa Sukowa esiintyi syyskuussa 2007 Radion sinfoniaorkesterin solistina Schönbergin teoksessa Gurre-Lieder.

(Mukaan Wikipedia.Automaattinen kuvan. Sukupuoli: Nainen)

Näyttelijä:

  • Before Dawn
    2016, Suomi release: määrittelemätön
  • Die abhandene Welt
    2015, Suomi release: määrittelemätön
  • Hannah Arendt
    2012, Suomi release: määrittelemätön

Kollegat ammunta:

Hannah Herzsprung Heino Ferch Margarethe von Trotta Margarethe von Trotta Clasart Film + TV Produktions GmbH MACT Productions Sophie Dulac Productions Metro Communications Julia Jentsch Axel Milberg ARD Degeto Film Margarethe von Trotta Margarethe von Trotta Heimatfilm Janet McTeer Bayerischer Rundfunk Pam Katz Westdeutscher Rundfunk Les Productions de l'Amour Fou Matthias Habich Margarethe von Trotta Margarethe von Trotta Clasart Film- und Fernsehproduktion Katja Riemann Schenk Productions X-Filme Creative Pool Maria Schrader Maria Schrader Josef Hader Tómas Lemarquis Jan Schomburg Lenn Kudrjawizki Maha Productions

Kirjoita Barbara Sukowa

Arkki: Barbara Sukowa Elokuvat Kiao: 4

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video