Cher

Cher

Cher, oikealta nimeltään Cherilyn Sarkisian LaPier, (s. 20. toukokuuta 1946 El Centro, Kalifornia) on yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä ja näyttelijä. Hän on voittanut yli 40-vuotisella urallaan sekä Oscar-, Emmy-, Golden Globe- että Grammy-palkintoja. Hän nousi kuuluisuuteen Sonny and Cher -duon myötä. Duo hajosi vuonna 1974, minkä jälkeen Cher siirtyi soolouralle, näytteli elokuvissa ja oli mukana televisio-ohjelmissa. Cher sai vuonna 1987 elokuvasta Kuuhullut (Moonstruck) Parhaan naispääosan Oscarin.

Soolouransa aikana Cher on myynyt yli 100 miljoonaa äänitettä. Hän teki pitkän jäähyväiskiertueen, joka päättyi Hollywoodiin huhtikuussa 2005. Paluun esiintymislavoille hän teki toukokuussa 2008.

Cher on ollut kaksi kertaa naimisissa, Sonnyn (k. 1998) ja Gregg Allmanin kanssa, ja molemmista avioliitoista hänellä on lapsi, tytär Chastity Sun Bono (1969) ja poika, muusikko Elijah Blue Allman (1976). Sittemmin hänellä on ollut useita suhteita muusikoiden, näyttelijöiden ja muiden julkimoiden kanssa.

Cherin entinen tytär Chastity Bono on nykyään mies. Hänen uusi nimensä on Chaz Bono.

(Mukaan Wikipedia.Automaattinen kuvan. Sukupuoli: Nainen)

Näyttelijä:

  • Zookeeper
    2011, USA, Suomi release: 16 syyskuu 2011
  • Burleski (Burlesque)
    2010, USA, Suomi release: 4 helmikuu 2011

Kollegat ammunta:

Susannah Grant Cam Gigandet De Line Pictures Kristen Bell Stanley Tucci Peter Gallagher Eric Dane Christina Aguilera Alan Cumming Steven Antin Steven Antin Keith Merryman Adam Sandler Happy Madison Productions Rosario Dawson Columbia Pictures Kevin James Nick Bakay Broken Road Productions Sylvester Stallone Frank Coraci Rock Reuben N/A Brian Wilson Dick Clark Herb Alpert Denny Tedesco Lunch Box Entertainment

Kirjoita Cher

Arkki: Cher Elokuvat Kiao: 3

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video