Ted Danson

Ted Danson

Ted Danson, oikealta nimeltään Edward Bridge Danson III (s. 29. joulukuuta 1947 San Diego, Kalifornia), on yhdysvaltalainen näyttelijä.

Danson tunnetaan parhaiten roolistaan baarimikko Sam Malonena vuosina 1982–1993 esitetyssä tilannekomediassa Terveydeksi (Cheers). Rooli toi hänelle useita palkintoehdokkuuksia. Hän oli yksitoista kertaa Emmy-ehdokkaana kategoriassa paras miespääosa komediasarjassa ja hän voitti palkinnon kahdesti, vuosina 1990 ja 1993. Danson sai roolistaan myös kahdeksan Golden Globe -ehdokkuutta (sarjassa paras miespääosa televisiosarjassa, komedia/musikaali) ja hän voitti palkinnon kaksi kertaa, vuosina 1990 ja 1991. Sam Malonen roolin lisäksi hän sai tunnustusta myös työstään televisioelokuvassa Something About Amelia. Hän voitti vuonna 1985 Golden Globen sarjassa paras miespääosa minisarjassa tai televisioelokuvassa, ja hän sai roolistaan Steven Bennettinä myös Emmy-ehdokkuuden. Danson esiintyi Terveydeksi-sarjan esittämisen aikaan myös useissa muissa elokuvissa, tunnetuimpina Kolme miestä ja baby (3 Men and a Baby) vuodelta 1987, jossa hän esiintyi Tom Selleckin ja Steve Guttenbergin kanssa, ja elokuvan jatko-osa Kolme miestä ja pikkuneiti (3 Men and a Little Lady) vuodelta 1990. Ensimmäinen elokuva, jossa Danson näytteli, on Poliisiauto 6-Z-4 ei vastaa (The Onion Field) vuodelta 1979.

Terveydeksi-sarjan päättymisen jälkeen Danson esiintyi lyhytikäiseksi jääneessä tilannekomediasarjassa Ink, joka alkoi vuonna 1996 ja kesti vain yhden tuotantokauden. Danson esitti Inkissä Mike Loganin roolia ja toisessa pääosassa, Kate Montgomerynä, oli Dansonin vaimo Mary Steenburgen. Danson ja Steenburgen esiintyivät samana vuonna myös Jonathan Swiftin romaaniin perustuvassa televisioelokuvassa Gulliverin matkat. Inkin loputtua Danson sai vuonna 1998 pääosaroolin sarjasta Tohtori Becker, jota esitettiin kuusi kautta CBS-kanavalla vuosina 1998–2004. Hän sai tohtori John Beckerin roolista yhden Golden Globe -ehdokkuuden (sarjassa paras miespääosa televisiosarjassa, komedia tai musikaali). Syksyllä 2006 esitettiin tilannekomediasarjaa Help Me Help You, jossa Danson esitti tohtori Bill Hoffmania, ja vuonna 2007 hän esitti Arthur Frobisheria draamasarjassa Damages. Hän sai Frobisherin roolista Golden Globe -ehdokkuuden sarjassa paras miessivuosa televisiosarjassa, minisarjassa tai televisioelokuvassa. Vuonna 1999 Danson sai oman tähden Hollywood Walk of Famelle.

Danson on ollut kolmesti naimisissa. Ensimmäinen, näyttelijä Randy Dansonin kanssa solmittu liitto alkoi vuonna 1970 ja päättyi eroon vuonna 1975. Vuonna 1977 hän meni naimisiin Casey Coatesin kanssa ja heillä on kaksi yhteistä lasta. Liitto päättyi vuonna 1993. Nykyinen avioliitto Mary Steenburgenin kanssa alkoi vuonna 1995.

(Mukaan Wikipedia.Automaattinen kuvan. Sukupuoli: Mies)

Näyttelijä:


Kollegat ammunta:

Patrick Fugit Jeff Bridges Tom Bower Qwerty Films Brad William Henke Lauren Graham Glenne Headly Tim Blake Nelson John Hawkes Joe Pantoliano William Fichtner Dawn Didawick Jayne Taini Jeanne Tripplehorn Alex D. Linz Michael Traeger Michael Traeger First Look International N1 European Film Produktions GmbH & Co. KG Queen Latifah Diane Keaton Katie Holmes Peyton 'Alex' Smith Callie Khouri Universal Pictures Working Title Films Kristen Bell John Krasinski Drew Barrymore Ken Kwapis Anonymous Content Dermot Mulroney Jack Amiel Michael Begler Mark Duplass Elisabeth Moss Fake producer (please replace) Charlie McDowell Justin Lader

Kirjoita Ted Danson

Arkki: Ted Danson Elokuvat Kiao: 4

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video