James L. Brooks

James L. Brooks (s. 9. toukokuuta 1940 Brooklyn, New York) on yhdysvaltalainen tuottaja, käsikirjoittaja ja elokuvaohjaaja.

Brooks tunnetaan parhaiten useiden televisiosarjojen, kuten Simpsoneiden, tuottajana. Hänen tunnetuin elokuvansa on Hellyyden ehdoilla, josta hän voitti kolme Oscar-palkintoa.

Brooks aloitti televisiouransa vuonna 1964 CBS:n uutisten kirjoittajana. Oltuaan hetken ABC:llä Grant Tinker palkkasi hänet CBS:lle yhdessä Allan Burnsin kanssa luomaan uutta sarjaa, josta tuli The Mary Tyler Moore Show. Tästä tuli arvostelu- ja taloudellinen menestys, minkä seurauksena Brooks ja Burns olivat kehittämässä useita muitakin sarjoja: Rhoda, Taxi ja Lou Grant.

Vuonna 1978 Brooks alkoi työskennellä myös elokuvien parissa. Hän oli tuottamassa ja käsikirjoittamassa elokuvaa Yritetään yhdessä, aloitetaan alusta. Brooksin ensimmäinen ohjaustyö oli Hellyyden ehdoilla, josta hän voitti kolme Oscaria: parhaan elokuvan (tuottajana), parhaan ohjauksen ja parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen palkinnon. Brooks on ollut yhteensä ehdolla kahdeksaan Oscariin. Lisäksi hän on voittanut 17 Emmy-palkintoa tuottajana ja käsikirjoittajana sekä yhden Golden Globen.

Vuonna 1984 Brooks perusti oman tuotantoyhtiön Gracie Filmsin. Yhtiö on tuottanut televisiosarjoja The Tracey Ullman Show, Simpsonit ja The Critic. Sen merkittävämmät elokuvat ovat Jerry Maguire – elämä on peliä ja Elämä on ihanaa.

(Mukaan Wikipedia. Sukupuoli: Mies)

Näyttelijä:

  • Misery Loves Comedy
    2015, Suomi release: määrittelemätön

Johtaja:

Käsikirjoittaja:

  • The Simpsons Movie
    2007, Suomi release: määrittelemätön
  • How Do You Know
    2010, USA, Suomi release: 18 maaliskuu 2011

Kollegat ammunta:

Reese Witherspoon Paul Rudd Road Rebel Owen Wilson Columbia Pictures Corporation Jack Nicholson Andrew Wilson Gracie Films Kevin Smith Jimmy Fallon Amy Schumer Kevin Pollak Kevin Pollak John Vorhaus Barry Katz Entertainment Heretic Films Mike Reiss Jon Vitti Gracie Films David Silverman Dan Castellaneta Julie Kavner Nancy Cartwright Yeardley Smith Matt Groening Al Jean Ian Maxtone-Graham George Meyer David Mirkin Mike Scully Matt Selman John Swartzwelder Joel H. Cohen John Frink Tim Long Michael Price Curiosity Company

Kirjoita James L. Brooks

Arkki: James L. Brooks Elokuvat Kiao: 4

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video