Ian McEwan

Ian McEwan

Ian McEwan (s. 21. kesäkuuta 1948, Aldershot) on englantilainen kirjailija. Hän syntyi Englannissa ja vietti suuren osan lapsuudestaan Itä-Aasiassa, Saksassa ja Pohjois-Afrikassa, mihin hänen isänsä, skottilainen upseeri David McEwan, oli sijoitettu. Hän opiskeli Sussexin ja East Anglian yliopistoissa ja valmistui ensimmäisenä Malcon Bradburyn uraauurtaneesta luovan kirjoittamisen koulutusohjelmasta.

Hän on ollut naimisissa kahdesti. Hänen toinen vaimonsa Annalena McAfee oli aikaisemmin The Guardian -lehden kulttuuriosaston toimituspäällikkönä. Vuonna -99 hänen ensimmäinen vaimonsa Penny Allen pakeni McEwanin 13-vuotiaan pojan kanssa sen jälkeen kun ranskalainen tuomioistuin päätti, että poika piti palauttaa isälleen, jolle oli annettu pojan ja hänen 15-vuotiaan veljensä yksinhuoltajuus.

McEwan on kuninkaallisen kirjallisuusseuran ja taideseuran jäsen ja Amerikan tiede- ja taideakatemian jäsen. Vuonna -99 Töpfer säätiö myönsi hänelle Shakespeare-palkinnon Hampurissa. McEwan on myös brittiläisen humanistiliiton tukijäsen. Hänelle myönnettiin brittiläisen imperiumin komentajan arvonimi vuonna 2000.

Vuonna 2002 McEwan sai tietää, että hänelle oli veli, joka oli annettu adoptoitavaksi toisen maailmansodan aikana – asia tuli julkiseksi vuonna 2007. Veli, muurari nimeltä David Sharpe, oli syntynyt kuusi vuotta aikaisemmin kuin Ian, hänen äitinsä ollessa naimisissa toisen miehen kanssa. Sharpella on yhteiset vanhemmat Ianin kanssa, mutta Sharpe syntyi McEwanin vanhempien suhteesta, joka tapahtui ennen heidän avioliittoaan. Ensimmäisen miehen kuoltua taistelussa McEwanin äiti meni naimisiin rakastajansa kanssa ja Ian syntyi muutamaa vuotta myöhemmin.

(Mukaan Wikipedia.Automaattinen kuvan. Sukupuoli: Mies)

Käsikirjoittaja:


Kollegat ammunta:

Keira Knightley Joe Wright Working Title Films Saoirse Ronan Brenda Blethyn Romola Garai Christopher Hampton James McAvoy Vanessa Redgrave

Arkki: Ian McEwan Elokuvat Kiao: 1

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video