Petri Kotwica

Petri Kotwica

Parhaan ohjauksen Jussi-palkinto

Musta jää (2007)

Parhaan käsikirjoituksen Jussi-palkinto

Musta jää (2007)

Petri Kotwica (s. 1964 Parainen) on suomalainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja.

Kotwica on opiskellut vuoden Teknillisessä korkeakoulussa ja yliopistossa teoreettista filosofiaa ja kirjallisuutta neljä vuotta ennen kuin aloitti opintonsa Taideteollisen korkeakoulun Elokuvataiteen laitoksella, josta hän valmistui vuonna 1999 elokuvaohjaajaksi.

Lyhytelokuvien lisäksi Kotwica on ohjannut kaksi pitkää elokuvaa. Näistä ensimmäinen on Koti-ikävä (2005), jonka valmistuessa Kotwica oli poikkeuksellisen vanha esikoisohjaajaksi: 41-vuotias. Pari vuotta myöhemmin valmistui hänen toinen pitkä elokuvansa Musta jää (2007), jonka tekeminen vei ohjaajalta kuusi vuotta ja pääsi vauhtiin vasta, kun hän oli saanut tehdyksi ensimmäisen pitkän elokuvansa. Elokuvan kolmiodraama-tarina perustuu osittain Kotwican omiin kokemuksiin. Musta jää on 18 vuoteen ensimmäinen suomalainen elokuva, joka on päässyt kilpailemaan Berliinin elokuvajuhlien pääpalkinnosta.

Kotwican sukunimi on peräisin hänen puolalaiselta isäpuoleltaan. Esikuvikseen hän mainitsee muun muassa Krzysztof Kieslowskin, Stanley Kubrickin ja Ingmar Bergmanin. Suomalaisista ohjaajista erityisesti Mikko Niskanen on tehnyt häneen suuren vaikutuksen.

(Mukaan Wikipedia.Automaattinen kuvan.)

Johtaja:

Käsikirjoittaja:


Kollegat ammunta:

Outi Mäenpää Ria Kataja Martti Suosalo Kai Nordberg Outi Mäenpää Janne Virtanen Iiro Küttner Max Ovaska Maarja Jakobson Julius Lavonen Laura Birn Mari Rantasila Eero Aho Johanna Hartikainen

Kirjoita Petri Kotwica

Arkki: Petri Kotwica Elokuvat Kiao: 6

Elokuvat Petri Kotwica katsotuimmat
Musta jää
Musta jää on psykologinen kolmiodraama, jossa kaksi vahvaa naista joutuu vastatusten taistellessaan samasta miehestä. Päivystyspoliklinikalla lääkärinä työskentelevälle Saaralle selviää, että hänen arkkitehtuuria opettavalla aviomiehellään Leolla on suhde nuoreen opiskelijattareen. Saara kehittää itsell...
Laji: Draama Näyttelijät: Outi Mäenpää, Ria Kataja Ulostulo: 19 lokakuu 2007
Musta jää
Laji: Draama Näyttelijät: Outi Mäenpää, Ria Kataja Ulostulo: 19 lokakuu 2007
Rat King
Laji: Draama Näyttelijät: Outi Mäenpää, Janne Virtanen Ulostulo: 20 tammikuu 2012

Ei kommentteja on Petri Kotwica


elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video