Heikki Kinnunen

Heikki Kinnunen

Heikki Pentti Ilmari Kinnunen (s. 8. huhtikuuta 1946 Raahe) on suomalainen näyttelijä. Kinnunen tunnetaan erityisesti rooleistaan komediaelokuvissa ja -sarjoissa. Hän on näytellyt pääosaa Vääpeli Körmy -elokuvissa ja esiintynyt viidessä Uuno Turhapuro -elokuvassa. Hän on työskennellyt Suomen Kansallisteatterissa, Turun kaupunginteatterissa, Helsingin kaupunginteatterissa, KOM-teatterissa sekä vuodesta 2002 Tampereen Teatterissa.

Lisäksi hän on esiintynyt venäjän kielen Požaluista- ja Kapusta Master -opetusohjelmissa ja viron kielen opetusohjelmassa Nael kummi. Kotimaiset Kasvikset ry:n mainoksissa hänellä oli tapana todeta: "Ei kun syömään". 1970-luvulla Kinnunen oli monien muiden kulttuuri-ihmisten tapaan taistolainen. Hän myös esiintyi monissa poliittisissa näytelmissä, kuten Ylioppilasteatterin Lapualaisoopperassa (1966) sekä KOM-teatterin eri produktioissa.

Heikki Kinnunen on myös levyttänyt lähes kaksisataa laulua. Tunnetuin levytyksistä lienee vuodelta 1987 peräisin oleva Prinsessan sukkanauha.

Kinnunen oli 1990-luvulla julkisuudessa yrityksensä taloudellisten vaikeuksien, erityisesti verovelkojen vuoksi. Helmikuussa 2009 hänellä on yhä ulosotossa yli 240 000 euroa, joista suurin osa, lähes 150 000 euroa, verottajan saatavia.

Kinnunen on kertonut tv-koomikkorooleistaan Ällitällistä ÄWPK:hon Jukka Annalan tv-tietokirjassa Toopelivisio (Teos, 2006).

Tällä hetkellä Kinnunen on Tampereen Teatterin palveluksessa. Hän ilmoitti loppukesästä 2008 vetäytyvänsä eläkkeelle huhtikuussa 2009, jolloin hän täyttää 63 vuotta. Hän jatkaa näyttelemistä vapaana taiteilijana.

Vuonna 2009 Kinnunen palkittiin Pro Finlandia -kunniamerkillä.

(Mukaan Wikipedia.Automaattinen kuvan.)

Näyttelijä:

  • Kummeli V
    2014, Suomi, Suomi release: 19 helmikuu 2014
  • Lieksa!
    2007, Suomi, Suomi release: 14 syyskuu 2007

Kollegat ammunta:

Peter Franzén Elina Knihtilä Sanna-Kaisa Palo Samuli Vauramo Jenni Banerjee Kaarina Turunen Lotta Lehtikari Puntti Valtonen Tuomas Uusitalo Toni Wahlström Tatu Siivonen Markku Pölönen Markku Pölönen Heikki Silvennoinen Timo Kahilainen Heikki Hela Aleksi Mäkelä Jussi Vatanen Heikki Vihinen Kaisa Mattila Tom Pöysti Heli Sutela Ville Myllyrinne

Kirjoita Heikki Kinnunen

Arkki: Heikki Kinnunen Elokuvat Kiao: 2

Ei kommentteja on Heikki Kinnunen


elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video