Roger Avary

Roger Avary

Roger Roberts Avary (s. 23. elokuuta 1965) on kanadalaissyntyinen elokuvakäsikirjoittaja, tuottaja ja ohjaaja. Avary syntyi kaivosinsinöörin poikana Flin Flonissa, Manitobassa, mutta varttui Arizonassa. Hän opiskeli Art Center College of Designissa, Pasadenassa, Kaliforniassa.

Avary muutti 1980-luvulla Manhattan Beachille, Kaliforniaan. 80-luvun puolesta välistä hän työskenteli samassa videovuokraamossa Quentin Tarantinon kanssa.

Hän kirjoitti elokuvaan Reservoir Dogs (1992) taustalla kuuluvat radiodialogit. Hän kirjoitti myös alkuperäisen 80-sivuisen käsikirjoituksen elokuvaan True Romance (1993) (nimellä The Open Road), joskaan häntä ei mainita lopputeksteissä käsikirjoittajana. Lisäksi hän kirjoitti Quentin Tarantinon kanssa Oscar-palkitun alkuperäiskäsikirjoituksen elokuvaan Pulp Fiction – tarinoita väkivallasta (1994). Hän oli myös kirjoittajana ja ohjaajana elokuvassa Killing Zoe (1994), jonka tuottaja Tarantino oli.

Tämän jälkeen hän siirtyi televisiotuotantoon, tuottaen kaksi hylättyä pilottijaksoa. Paluu elokuvatuotantoon tapahtui 2002 Bret Easton Ellisin romaanin The Rules of Attraction elokuvaversion myötä, jossa hän oli tuottajana ja ohjaajana.

Avaryn ohjaama henkilöauto osui tammikuussa 2008 puhelinpylvääseen, jonka seurauksena hänen kyydissään ollut mies sai surmansa. Saman vuoden joulukuussa Avary vastasi oikeudessa syytteeseen kuolemantuottamuksesta. Hän voi saada jopa 11 vuoden vankeustuomion.

Heinäkuun 10, 2010, vietettyään kahdeksan kuukaukka vankilassa, Avery vapautettiin.(Mukaan Wikipedia.Automaattinen kuvan. Sukupuoli: Mies)

Käsikirjoittaja:

  • Reservoir Dogs
    1992, Suomi release: määrittelemätön
  • Pulp Fiction
    1994, Suomi release: määrittelemätön
  • Beowulf
    2007, United States, Suomi release: 23 marraskuu 2007

Kollegat ammunta:

Ray Winstone Warner Bros. Pictures Robin Wright Penn Alison Lohman John Malkovich Crispin Glover Anthony Hopkins Robert Zemeckis Angelina Jolie Neil Gaiman Samuel L. Jackson John Travolta Quentin Tarantino Quentin Tarantino A Band Apart Bruce Willis Uma Thurman Tim Roth Miramax Quentin Tarantino Quentin Tarantino Tim Roth Michael Madsen Harvey Keitel Live Entertainment Dog Eat Dog Productions Inc.

Arkki: Roger Avary Elokuvat Kiao: 3

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video