Olavi Uusivirta

Olavi Uusivirta

Olavi Uusivirta (s. 28. heinäkuuta 1983 Helsinki) on suomalainen muusikko, laulaja ja näyttelijä. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat muun muassa Me ei kuolla koskaan, On niin helppoo olla onnellinen, Raivo härkä, Salmisaaren Salome ja Ukonlintu ja virvaliekki.

Ennen koulun alkua Uusivirta muutti Kotkaan ja myöhemmin Karkkilaan. Ala-asteen loppupuolella Uusivirta aloitti kitara- ja pianotunnit ja perheen muuttaessa takaisin Helsinkiin hän pääsi Kruununhaan yläasteen musiikkiluokalle. Ylioppilaaksi hän kirjoitti Kallion lukiosta vuonna 2002.

Hän julkaisi 20-vuotiaana ensimmäisen albuminsa Nuoruustango, josta muistetaan varmaankin parhaiten Pahat pojat -elokuvaakin tähdittänyt single Raivo härkä. Kaksi vuotta tästä eteenpäin Olavi Uusivirta julkaisi toisen albuminsa Me ei kuolla koskaan. Albumi saavutti kultalevyrajan syksyllä 2006. Keväällä 2008 ilmestyi kolmas levy Minä olen hullu, joka on kerännyt kiitosta sekä yleisöltä että kriitikoilta. Uusivirta on myös juontanut Yleisradiossa TV2:lla Zulu-nimistä nuorten televisio-ohjelmaa yhdessä Henna Vännisen kanssa, ja näytellyt Pekka Mandartin Keisarikunta-elokuvassa, johon hän on säveltänyt ja sanoittanut elokuvan tunnuskappaleen Ei oltu niin kuin muut.

Uusivirta pääsi opiskelemaan Teatterikorkeakouluun, jossa hän aloitti elokuussa 2006. Hän sai myös Cisse Häkkisen roolin Hurriganesista kertovasta Ganes-elokuvasta. Elokuvaa alettiin kuvata syyskuussa 2006 ja ensi-iltansa se sai syksyllä 2007. Vuoden 2009 keväällä elokuvateattereihin tulivat Kielletty hedelmä ja Ralliraita, joissa Uusivirta myös näyttelee. Hän on kokeillut myös dubbaamista tanskalaisessa animaatiossa Discomadot.

Uusivirta on poliittiselta vakaumukseltaan vasemmistolainen. Hän toi tämän julki olemalla mukana tammikuussa 2010 perustetussa Vatakissa ("Vasemmistotaiteilijat ja -kulttuurityöntekijät toimintaryhmä").

Uusivirta toimii myös helsinkiläisen Soma-yhtyeen toisena rumpalina.

(Mukaan Wikipedia.Automaattinen kuvan.)

Näyttelijä:


Kollegat ammunta:

Peter Franzén Markku Pölönen Markku Pölönen Heikki Silvennoinen Laura Birn Satu Silvo Pirkko Hämäläinen Maria Ylipää Valdemar Virtanen Juha Kukkonen Matti Kinnunen Matti Kinnunen Kauko Röyhkä Tommi Eronen Konsta Mäkelä Maijaliisa Ström Ari Vakkilainen Ville Tiihonen Pauli Poranen Pirjo Lonka Tanjalotta Räikkä Jari Halonen Jari Halonen

Kirjoita Olavi Uusivirta

Arkki: Olavi Uusivirta Elokuvat Kiao: 3

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video