Mari Rantasila

Mari Rantasila

Mari Rantasila (s. 7. tammikuuta 1963, Pori) on suomalainen näyttelijä, ohjaaja ja laulaja. Hän opiskeli Teatterikorkeakoulussa näyttelijäntyötä aikana, jolloin opettajana toimi Jouko Turkka. Rantasila valmistui 1987 teatteritaiteen maisteriksi. Hän sai Emma-palkinnon 2000 vuoden naissolistina.

Mari Rantasila tunnetaan muun muassa televisiosarjoista Raid (2000), jossa hän esitti naispääosaa, ja Kotikatu (1995–1999, 2008–). Laulajana hän tuli tunnetuksi vuonna 1989 Se-yhtyeen Yarin säveltämällä ”Auringossa”-kappaleella. Sitäkin suurempi hitti oli vuonna 2000 julkaistu Raid-televisiosarjan tunnuskappale ”Vain rakkaus”. Rantasila esiintyi TV-elokuvassa Don't Push The River vuonna 2001. Mari Rantasila on myös ohjannut lyhytelokuvia ja kaksi pitkää elokuvaa – lastenmusikaali Risto Räppääjän ja siihen jatko-osan Risto Räppääjä ja polkupyörävaras.

Mari Rantasilan syntymänimi on Ritva Leena. Etunimen Mari hän otti käyttöön 15-vuotiaana, viralliseksi nimekseen hän otti sen 1980-luvulla.

Mari Rantasilan veli Juha Rantasila on entinen maajoukkuetason jääkiekkoilija.

(Mukaan Wikipedia.Automaattinen kuvan. Sukupuoli: Nainen)

Näyttelijä:

Johtaja:


Kollegat ammunta:

Martti Suosalo Severi Heikkilä Lauramaija Luoto Annu Valonen Ulla Tapaninen Marcus Groth Sinikka Nopola Tiina Nopola Annu Valonen Sinikka Nopola Tiina Nopola Lauri Karo Venni Uotila Olivia Ainali Petri Kotwica Petri Kotwica Laura Birn Eero Aho Johanna Hartikainen

Kirjoita Mari Rantasila

Arkki: Mari Rantasila Elokuvat Kiao: 3

Ei kommentteja on Mari Rantasila


elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video