Ornella Muti

Ornella Muti

Ornella Muti (oik. Francesca Romana Rivelli) (s. 9. maaliskuuta 1955) on italialainen näyttelijä. Hänen isänsä on Napolista ja äitinsä Virosta. Hänellä on myös vanhempi sisar Claudia.

Muti teki töitä teini-ikäisenä mallina ja elokuvaroolissa hän debytoi vuonna 1970 elokuvassa "La Moglie più bella” (Kaikkein kaunein nainen). Aluksi hän osallistui vain italialaisten elokuvien tekemiseen, mutta vuodesta 1980 hän on osallistunut myös yhdysvaltalaisten filmien tekoon. Hänen ensimmäinen yhdysvaltalainen elokuvansa oli ”Flash Gordon”. Tämän jälkeen Ornella Muti on näytellyt Yhdysvalloissa mm. elokuvissa ”Oscar” (1991) ja "Once Upon a Crime…” (1992). Lisäksi hänen tunnetaan hyvin Ranskassa, jossa hän on antanut kasvonsa Penzani pastalle.

Ornella Muti on avioitunut kahdesti: Alessio Oranon kanssa (1975 – 1981) ja Frederico Facchinettin kanssa (1988 – 1996). Erottuaan Facchinettistä Muli on asunut vuodesta 1998 lähtien Stefano Piccolon kanssa. Hänellä on kolme lasta, joista vanhin tytär Naike Rivelli on näyttelijä. Lisäksi hänellä on poika Andrea ja tytär Carolina avioliitostaan Facchinettin kanssa.

Ornella Muti on voittanut kahdesti Venetsian elokuvajuhlienn palkinnon parhaasta pääosasta; vuonna 1984 elokuvalla “Il futuro è donna” ja vuonna 1988 elokuvalla ”Codice privato”, jossa hän näytteli Anna Magnanin osaa.

Muti on äänestetty ”Maailman kauneimmaksi naiseksi” vuonna 1994 Class-aikakauslehden maailmanlaajuisessa äänestyksessä.

(Mukaan Wikipedia.Automaattinen kuvan. Sukupuoli: Nainen)

Näyttelijä:


Kollegat ammunta:

Alec Baldwin Alison Pill Penélope Cruz Antonio Albanese Jesse Eisenberg Ellen Page Woody Allen Woody Allen Woody Allen Gravier Productions Perdido Productions Riccardo Scamarcio Medusa Film Isabella Ferrari Flavio Parenti Alessandro Tiberi Corrado Fortuna Monica Nappo Luca Calvani Maricel Álvarez Greta Gerwig Vinicio Marchioni Lina Sastri Roberto Benigni Judy Davis Carol Alt Giuliano Gemma Alessandra Mastronardi Roberto Della Casa Dominic Comperatore Simona Caparrini Giada Benedetti Edoardo Purgatori Fabio Armiliato Marta Zoffoli Lynn Swanson Marina Rocco Araba Dell'Utri Cristiana Palazzoni Fabio Bonini

Kirjoita Ornella Muti

Arkki: Ornella Muti Elokuvat Kiao: 1

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video