Paula Vesala

Paula Julia Vesala (s. 10. joulukuuta 1981 Kärsämäki) on suomalainen laulaja, muusikko ja sanoittaja. Hänet tunnetaan parhaiten PMMP-yhtyeen toisena laulusolistina ja ensisijaisena sanoittajana. Hän on sanoittanut paljon lauluntekstejä myös muille artisteille sekä säveltänyt musiikkia muun muassa Teatteri Vantaaseen, Kuopion Ylioppilasteatteriin sekä artisteille kuten Vesa-Matti Loiri ja Samuli Edelmann. Yhdessä Pekka Kuusiston kanssa hän teki 11. toukokuuta 2011 julkaistun levyn Kiestinki.

Vesala on käynyt Kuopion musiikkilukion. Hän opiskeli Pohjois-Savon ammattikorkeakoulun musiikkipedagogi-ohjaajalinjalla kaksi vuotta, josta hän vaihtoi Sibelius-Akatemiaan, missä hän on opiskellut vuodesta 2002 lähtien musiikkikasvatuksen osastolla pääaineenaan klassinen laulu sekä muina instrumentteina piano ja viulu. Vuonna 2011 hänet valittiin dramaturgian opiskelijaksi Teatterikorkeakouluun.

Vesala on tehnyt ääniroolin Asterix ja viikingit -elokuvan suomenkielisessä versiossa, Karhuveljeni Koda 2 -elokuvassa Nitan ääniroolissa, Helinä-keiju-elokuvassa Helinän ääniroolissa, Hannah Montana -televisiosarjan dubbauksen 1. tuotantokaudessa Miley Stewartin/Hannah Montanan ääniroolissa sekä Zackin ja Codyn viiden tähden elämää -televisiosarjan dubbauksessa yhden jakson ajan.

Paula Vesala sai 2009 Teosto-palkinnon yhdessä Mira Luodin ja Jori Sjöroosin kanssa PMMP:n levystä Veden varaan.

Vesala käänsi Benny Anderssonin ja Björn Ulvaeuksen musikaalin "Kristina från Duvemåla" suomen kielelle Svenska Teaterniin.

(Mukaan Wikipedia. Sukupuoli: Nainen)

Näyttelijä:


Kollegat ammunta:

Antti Reini Pekka Strang Matti Onnísmaa Teemu Nikki Teemu Nikki Jani Pösö Outi Mäenpää Antti Luusuaniemi Santtu Karvonen Final Cut for Real Making Movies Oy Selma Vilhunen Selma Vilhunen

Kirjoita Paula Vesala

Arkki: Paula Vesala Elokuvat Kiao: 2

Ei kommentteja on Paula Vesala


elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video