Carlos Santana

Carlos Santana (s. 20. heinäkuuta 1947 Autlán de Navarro, Jalisco, Meksiko) on meksikolainen kitaristi. Hänen perheensä muutti 1950-luvun puolivälissä Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla sijaitsevaan Tijuanan kaupunkiin. Siellä Carlos Santana alkoi soittamaan viulua isänsä mariachi-yhtyeessä. Kun Santanan perhe 1960-luvun alussa muutti San Franciscoon, Carlos lopetti viulunsoiton ja alkoi soittamaan kitaraa. Perhe oli muutenkin musikaalinen, Carlosin veli Jorge tuli tunnetuksi Malon keulahahmona.

Carlos Santana perusti yhtyeen, Santana Blues Bandin, vuonna 1966. Santana Blues Bandin nimi vakiintui pian muotoon Santana. Carlos Santana ja hänen yhtyeensä ovat siitä lähtien esiintyneet ja levyttäneet latinovaikutteista rock-musiikkiaan. Carlos Santanan kitaransoitossa on helposti tunnistettava sointi, johon vaikuttavat muun muassa latinorytmit ja mollisävellajit sekä omalaatuinen särösoundi.

Carlos Santana on yhtyeineen noussut uudelleen esille varsinkin kahden uusimman levynsä, Supernatural ja Shaman, sisältämien kappaleiden Love Of Life ja Game Of Love ansiosta. Levyt ovat olleet myyntimenestyksiä ja Supernatural on saanut kahdeksan Grammya.

Santana on haastattelussa 2003 myöntänyt käyttäneensä LSD:tä ja meskaliinia. Hän on omien sanojensa mukaan oppinut kokeiluistaan paljon eikä kadu yhtäkään trippiä. Vuonna 1969 muusikko esiintyi Woodstock-festivaaleilla meskaliinin vaikutuksen alaisena.

Santanaa on käytetty nuorena seksuaalisesti hyväksi, mistä aiheutuneesta traumasta hän kuitenkin 1990-luvulla toipui terapian avulla.

Santana ja hänen vaimonsa Deborah hakivat eroa vuonna 2007 34 yhteisen avioliittovuoden jälkeen. Parilla on kolme yhteistä lasta, jotka olivat tuolloin iältään 23-, 22- ja 17-vuotiaat. Santana kosi heinäkuussa 2010 kesken keikan pitkäaikaista tyttöystäväänsä rumpali Cindy Blackmania. Blackman on soittanut aiemmin muiden muassa Lenny Kravitzin kanssa.

Carlos Santana esiintyi Suomessa kesällä 2008 Pori Jazz -festivaalilla, jossa hän vieraili edellisen kerran 1988. Suomessa hän oli konsertoinut edellisen kerran vuonna 2006 Helsingissä.

(Mukaan Wikipedia. Sukupuoli: Mies)

Näyttelijä:

  • BB King: The Life of Riley
    2012, Suomi release: määrittelemätön

Kollegat ammunta:

B.B. King Bruce Willis Eric Clapton Jon Brewer Emperor Media

Kirjoita Carlos Santana

Arkki: Carlos Santana Elokuvat Kiao: 1

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video