Julia Louis-Dreyfus

Julia Scarlett Elizabeth Louis-Dreyfus (s. 13. tammikuuta 1961, New York) on yhdysvaltalainen näyttelijä.

Louis-Dreyfusin vanhemmat erosivat hänen ollessaan yksivuotias ja hän asui nuorena New Yorkissa ja Washington D.C.:ssä. Louis-Dreyfusin isä oli ranskalainen miljonääri ja serkku entinen Adidaksen johtaja.

Näyttelemisen hän aloitti vuonna 1982 Saturday Night Livessä. Hän jatkoi siellä kolmen vuoden ajan, kunnes hän sai muutaman pienen elokuvaroolin ja teki pieniä rooleja televisiosarjoissa. Vasta Seinfeldin ansiosta hänestä tuli tähti. Seinfeldiin hänet valittiin, koska National Broadcasting Company vaati sarjaan myös naista. Seinfeldin jälkeen hän on vieraillut monissa televisiosarjoissa ja ollut mukana muutamissa elokuvissa. Hän vieraili muun Seinfeld-porukan kanssa Larry Davidin uudessa sarjassa Jäitä hattuun.

Louis-Dreyfus esiintyi vuosina 2006–2010 omassa televisiosarjassaan Edessä uusi elämä, josta hän voitti vuoden 2006 Emmy-palkintogaalassa naispääosapalkinnon.

Julia on ollut naimisissa Brad Hallin kanssa vuodesta 1987 lähtien ja heillä on kaksi lasta, pojat Henry (s. 1992) ja Charles (s. 1997).

Julia Louis-Dreyfus on kertonut, että suvun perimätiedon mukaan hän olisi sukua ranskalais-juutalaiselle kapteenille Alfred Dreyfusille. Väitettä ei ole kuitenkaan todistettu.

(Mukaan Wikipedia. Sukupuoli: Nainen)

Näyttelijä:

  • The 57th BFI London Film Festival Day 4 Highlights
    2013, Suomi release: määrittelemätön
  • Enough Said
    2013, Suomi release: määrittelemätön
  • Lentsikat (Planes)
    2013, USA, Suomi release: 27 syyskuu 2013

Kollegat ammunta:

Teri Hatcher Val Kilmer Klay Hall Klay Hall DisneyToon Studios Brad Garrett Carlos Alazraqui Jeffrey M. Howard Prana Animation Studios Val Kilmer Klay Hall Brad Garrett Catherine Keener James Gandolfini Fox Searchlight Pictures Likely Story Nicole Holofcener Nicole Holofcener Jesse Eisenberg Richard Ayoade Anthony Wilcox

Kirjoita Julia Louis-Dreyfus

Arkki: Julia Louis-Dreyfus Elokuvat Kiao: 4

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video