Jim Caviezel

Grace Award (2005)

Ehdokkuudet

MTV Movie Award (2004)

James Patrick ”Jim” Caviezel Jr. (s. 26. syyskuuta 1968 Mount Vernon, Washington) on yhdysvaltalainen näyttelijä.

Caviezel teki ensimmäisen elokuvaroolinsa vuonna 1991 elokuvassa Matkalla Idahoon, jossa hän esitti lentokenttävirkailijaa pienessä sivuosaroolissa. Vuonna 1998 hän teki ensimmäisen pääosaroolinsa esitettyään sotamies Wittiä Terrence Malickin ohjauksessa Veteen piirretty viiva. Caviezelin uran tunnetuin roolityö on Jeesuksen rooli Mel Gibsonin ohjaamassa, kohua herättäneessä elokuvassa The Passion of the Christ, joka ilmestyi vuonna 2004. Elokuva oli tuon vuoden menestyneimpiä ja on tuottanut maailmanlaajuisesti yli 600 miljoonaa dollaria.

Caviezel on näytellyt elokuvien lisäksi myös televisiossa. Vuonna 2009 hän esitti pääroolia AMC:n minisarjassa Prisoner ja vuodesta 2011 hän on esittänyt niin ikään pääroolia, entistä CIA-agenttia John Reeseä, CBS:n rikosdraamassa Kohde.

Caviezel on uskonnoltaan katolilainen. Hän on ollut vuodesta 1996 naimisissa Kerri Browittin kanssa ja he ovat adoptoineet kaksi Kiinassa syntynyttä lasta.

(Mukaan Wikipedia. Sukupuoli: Mies)

Näyttelijä:

  • When the Game Stands Tall
    2014, Suomi release: määrittelemätön
  • Escape Plan
    2013, USA, Suomi release: 8 marraskuu 2013

Kollegat ammunta:

Summit Entertainment Vincent D'Onofrio Sam Neill Sylvester Stallone Arnold Schwarzenegger Mikael Håfström Jason Keller Emmett/Furla Films Miles Chapman EFF Alexander Ludwig Michael Chiklis Mandalay Pictures Thomas Carter Scott Marshall Smith Affirm Films Monica Bellucci Mel Gibson Mel Gibson Icon Productions Rosalinda Celentano Maia Morgenstern Benedict Fitzgerald

Kirjoita Jim Caviezel

Arkki: Jim Caviezel Elokuvat Kiao: 3

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video