Gwendoline Christie

Gwendoline Christie on brittiläinen näyttelijä, joka tunnetaan roolistaan Briennenä televisiosarjassa Game of Thrones. Hän on 190,5 cm pitkä.

Christie varttui pienessä kylässä South Downsin laidalla Sussexissa, eteläisessä Englannissa. Lapsena hän harrasti tanssia ja rytmistä voimistelua, mutta 11-vuotiaana kärsityn selkävamman vuoksi hän joutui luopumaan urahaaveista sillä saralla ja päätti ryhtyä näyttelijäksi. Hän valmistui Drama Centre Londonista vuonna 2005. Opiskeluaikanaan Christie esiintyi valokuvaaja Polly Borlandin kuvasarjassa Bunny.

Teatterissa Christie on esiintynyt muun muassa kuningattarena Shakespearen Cymbelinessä ja Luciferina Marlowen Doctor Faustuksessa. Christiellä oli pieni rooli Terry Gilliamin vuoden 2009 elokuvassa The Imaginarium of Doctor Parnassus.

Heinäkuussa 2011 Christie valittiin Briennen rooliin HBO:n fantasiasarjan Game of Thrones toiselle tuotantokaudelle. Sarjan fanisivustoilla häntä oli ehdotettu rooliin jo ennen koe-esiintymisiä ja roolivalintaa. Sarjan perustana olevan Tulen ja jään laulu -kirjasarjan kirjoittajan George R. R. Martinin mukaan Christie sai roolin jokseenkin ilman kilpailua: ”Ensimmäisten koe-esiintymisten päivänä näimme tusinan näyttelijöitä, jotka lukivat Briennen repliikkejä, ja yhden näyttelijän, joka oli Brienne.” Christie varautui koe-esiintymiseen muun muassa harjoitellen kuntosalilla, joogaten ja kiinnittäen huomiota ruokavalioonsa vastatakseen paremmin Briennen hahmoa, joka on taitava soturi ja ulkonäöltään maskuliininen.

(Mukaan Wikipedia. Sukupuoli: Mies)

Näyttelijä:

  • Todella upeeta -elokuva (Absolutely Fabulous: The Movie)
    2016, Yhdistynyt Kuningaskunta, Yhdysvallat, Suomi release: 19 elokuu 2016
  • The 57th BFI London Film Festival Day 5 Highlights
    2013, Suomi release: määrittelemätön

Kollegat ammunta:

Lily Cole Terry Gilliam Lukas Moodysson Jonathan Glazer Fox Searchlight Pictures Rebel Wilson Cara Delevingne Kim Kardashian West Mandie Fletcher Jennifer Saunders

Kirjoita Gwendoline Christie

Arkki: Gwendoline Christie Elokuvat Kiao: 2

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video