Nick Hornby

Nick Hornby

Nick Hornby (s. 4. huhtikuuta 1957) on englantilainen kirjailija.

Hornby syntyi Redhillissä, Surreyssä, ja valmistui Cambridgen yliopistosta. Hän työskenteli alun perin englanninopettajana ja lehtimiehenä. Hänen ensimmäinen teoksensa, omaelämäkerrallinen Hornankattila on vuodelta 1992. Sitä seurasivat romaanit Uskollinen äänentoisto (1995) ja Poika (1998); kaikista kolmesta on tehty elokuvaversiot.

Hornbyn myöhempään tuotantoon kuuluvat mm. novellikokoelma Speaking with the Angel (2001) sekä romaanit Hyvät ihmiset (2001) ja Alas on pitkä matka (2005). Hän on julkaissut myös esseitä lauluista nimellä 31 biisiä (2003). Kirjailija osallistuu hyväntekeväisyysjärjestö TreeHousen toimintaan, ja hänellä itsellään on autistinen poika. Hänen nykyinen asuinpaikkansa on Maidenhead. Vuonna 2009 Nick Hornby julkaisi ensimmäisen nuortenromaaninsa, Skeittari (2009)

Hornby on kova jalkapallon kannattaja ja Hornankattila kertookin paljon jalkapallosta. Hornbyn suosikkijoukkue on Arsenal FC, joka on suuressa osassa hänen ensimmäisessä kirjassaan. Myös muissa Hornbyn kirjoissa on jalkapalloa, enemmän tai vähemmän.

Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia tai muita samantapaisia artikkeleita. Haettu osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Nick_Hornby Luokat: Brittiläiset kirjailijat | Vuonna 1957 syntyneetPiilotetut luokat: Kirjailijatyngät | Elävät henkilöt Henkilökohtaiset työkalut Kirjaudu sisään tai luo tunnus Nimiavaruudet Artikkeli Keskustelu Muuttujat Näkymät Lue Muokkaa Näytä historia Toiminnot Haku

(Mukaan Wikipedia.Automaattinen kuvan. Sukupuoli: Mies)

Käsikirjoittaja:

 • Brooklyn - Eine Liebe zwischen zwei Welten-clip1
  2015, Suomi release: määrittelemätön
 • Brooklyn
  2015, Suomi release: määrittelemätön
 • Wild - Villi vaellus (Wild)
  2014, USA, Suomi release: 30 tammikuu 2015
 • A Long Way Down
  2014, Suomi release: määrittelemätön
 • An Education
  2009, UK, Suomi release: 12 maaliskuu 2010

Kollegat ammunta:

Alfred Molina BBC Films Peter Sarsgaard Rosamund Pike Carey Mulligan Dominic Cooper Lone Scherfig Lynn Barber Endgame Entertainment Finola Dwyer Productions Wildgaze Films BBC Films Aaron Paul Rosamund Pike Imogen Poots Wildgaze Films Pierce Brosnan Pascal Chaumeil Jack Thorne Toni Collette DCM Productions Reese Witherspoon Jean-Marc Vallée Gaby Hoffmann Michiel Huisman Laura Dern Pacific Standard Wayne Charles Baker Fox Searchlight Cheryl Strayed John Crowley Saoirse Ronan Michael Zegen Wildgaze Films Emory Cohen Irish Film Board Domhnall Gleeson Parallel Film Productions Colm Tóibín John Crowley Saoirse Ronan Jim Broadbent N/A Colm Tóibín Hugh Gormley Brid Brennan

Arkki: Nick Hornby Elokuvat Kiao: 5

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video