Joan Collins

Joan Henrietta Collins (s. 23. toukokuuta 1933, Lontoo) on brittiläinen näyttelijä. 1980-luvulla Joan Collins esiteltiin menestyksellisesti seksisymbolina ja itsenäisenä lähes viisikymppisenä naisena hänen esiintyessään suositussa Dynastia -saippuaoopperassa jälkeen Dallasin huippuaikojen ennen Viinitila Falcon Crestin nousua. Collins osaltaan oli keskeisessä osassa näyttlijäkaartissa auttaen ohjelmaa lyömään sen tärkeimmän kilpailijan Dallasin televisiosarjojen ykköspaikalta Suomessa 1980-luvun puolivälissä siivittäen samalla itsensä sen ajan parhaiten palkatuksi näyttelijättäreksi.

Hän voitti Golden Globe -palkinnon ja oli ehdokkaana Emmy-palkinnon saajaksi. Uransa elokuvissa Collins aloitti jo 18-vuotiaana vuonna 1951. Hänen Broadwayn ensiesiintymisensä tapahtui vuonna 1990 ja vuonna 2004 hän kiersi Yhdistynyttä kuningaskuntaa näytelmän Full Circle uusintaesityksissä.

Hän on bestseller-kirjailija Jackie Collinsin sisko.

Joan Collins on ollut viisi kertaa naimisissa. Aviomiehiä ovat olleet Maxwell Reed, Anthony Newley, Ron Kass, Peter Holm ja Percy Gibson. Anthony Newleyn kanssa hänellä on poika Sascha ja tytär Tara Newly. Ron Kassin kanssa hänellä on tytär Katie.

29. helmikuuta 1996 Collins voitti 2 miljoonan dollarin sopimusrikkomuskanteen Random Housea vastaan.

Hänellä on luksusasunnot Lontoossa, New Yorkissa ja Etelä-Ranskassa.

Häneltä on ilmestynyt kaksi omaelämäkertaa: Past Imperfect (1978) ja Second Act (1996); hän on myös kirjoittanut useita bestsellereitä: Prime Time, Love & Desire & Hate, Infamous ja Star Quality. Englannissa ilmestyi 09.08.2007 hänen uusi omaelämäkerta " The Biography of an Icon " . Vuonna 1996 Britannian hallitus ja kuningatar Elisabet II myönsi hänelle OBE-arvonimen (Officer of the British Empire).

(Mukaan Wikipedia. Sukupuoli: Nainen)

Näyttelijä:


    Kollegat ammunta:

    Tim Curry Gateway Films Pam Ferris Prana Animation Studios Tim Conway Leon Joosen Aaron Seelman Ricky Roxburgh Tony Nottage

    Kirjoita Joan Collins

    Arkki: Joan Collins Elokuvat Kiao: 1

    elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video