Tom Ford

Tom Ford

Tom Ford (27. elokuuta 1961 Austin, Texas) on yksi tämän ja viime vuosikymmenen vaikutusvaltaisimmista suunnittelijoista. Hän syntyi Texasissa 1961, ja muutti nuorena New Yorkiin opiskelemaan taidehistoriaa, kunnes vaihtoi arkkitehtuuriin Parsonin suunnittelukoulussa New Yorkissa.

Vuonna 1986 hän liittyi amerikkalaisen suunnittelijan Cathy Hardwickin suunnittelutiimiin, ja kaksi vuotta myöhemmin hänestä tuli suunnittelupäällikko Perry Ellisillä. Vuoteen 1990 mennnessä Ford oli muuttanut Milanoon ja liittynyt Guccin tiimiin, ja kahdessa vuodessa hän kipusi Guccin luovan suunnittelun johtoon.

Kun Gucci osti osake-enemmistön Yves Saint-Laurentista, Ford nimettiin johtavaksi suunnittelijaksi. Ford on sanonut että hänen menestyksensä salaisuus piilee hänen energiassaan, ja että hän nukkuu öisin vain noin kolme tuntia. Hänen julkkisfaneihin kuuluvat mm.Madonna, Bianca Jagger ja Trudie Styler. Tom aiheutti pienen hämmennyksen mainostaessaan M7-tuoksuaan. Kampanjassa oli malli Samuel de Cubber täysin alastomana. Ford puolusti kampaanjaansa sanoen "Parfyymia käytetään iholla, joten miksi piilottaa vartaloa? M7-kampanja on todella aito, se on erittäin akateemisesti alaston. Minä halusin näyttää miehen joka kuvaa luonnollista ja rentoa kuvaa mieskauneudesta". Ford pääsi myös otsikoihin sensaatiomaisella Gucci mainoksellaan jossa oli alaston nainen jonka bikinirajat oli vahattu G-kirjaimen muotoon. 2004 Ford lähti sopimusvaikeuksien takia Guccista.

Haettu osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Tom_Ford Luokat: Yhdysvaltalaiset muotisuunnittelijat | Vuonna 1961 syntyneetPiilotettu luokka: Elävät henkilöt Henkilökohtaiset työkalut Kirjaudu sisään tai luo tunnus Nimiavaruudet Artikkeli Keskustelu Muuttujat Näkymät

(Mukaan Wikipedia.Automaattinen kuvan. Sukupuoli: Mies)

Näyttelijä:

 • Mademoiselle C
  2013, Suomi release: määrittelemätön

Johtaja:

 • Nocturnal Animals
  2016, Suomi release: määrittelemätön
 • A Single Man
  2009, USA, Suomi release: 5 maaliskuu 2010

Käsikirjoittaja:

 • Nocturnal Animals
  2016, Suomi release: määrittelemätön
 • A Single Man
  2009, USA, Suomi release: 5 maaliskuu 2010

Kollegat ammunta:

Matthew Goode Colin Firth Julianne Moore Ginnifer Goodwin Nicholas Hoult Christopher Isherwood Artina Films Depth of Field Fade to Black Productions David Scearce Colin Firth Julianne Moore Christopher Isherwood Karl Lagerfeld Carine Roitfeld Donatella Versace Fabien Constant Black Dynamite Tarkovspop Elle Amy Adams Focus Features Jake Gyllenhaal Michael Shannon Armie Hammer Austin Wright

Kirjoita Tom Ford

Arkki: Tom Ford Elokuvat Kiao: 7

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video