Tim LaHaye

Timothy F. ”Tim” LaHaye (s. 27. huhtikuuta 1926 Detroit, Michigan, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen kirjailija ja pappi, joka on kirjoittanut yhdessä Jerry B. Jenkinsin kanssa kirjasarjan Viimeisten päivien vaellus. Hän on julkaissut myös muita romaaneja ja tietokirjallisuuttakin.

LaHaye palveli Yhdysvaltain ilmavoimissa. Hän valmistui Bob Jonesin yliopistosta, Western Seminarysta ja Libertyn yliopistosta. Hänestä tuli baptistipastori, ja hän perusti San Diego Christian Collegen 1970-luvun alussa. Hänellä on ollut vuodesta 1947 puolisonaan Beverly, jonka kanssa hän julkaisi kirjan The Act of Marriage: The Beauty of Sexual Love (1976). Parilla on neljä lasta.

LaHaye on arvostellut kalvinismia predestinaatio-opin takia ja kritisoinut myös katolista kirkkoa. Hän uskoo, että homoseksuaalisuus voidaan ”parantaa”. Hän on vastustanut homoseksuaalisuutta kirjassaan The Unhappy Gays (What Everyone Should Know About Homosexuality) (1978). Hän perusti konservatiivien Council for National Policy -ryhmän. Hän myös avusti Henry M. Morrisia kreationistisen Institute for Creation Researchin perustamisessa.

  1. ↑ White, James: LaHaye on Calvinism 8.1.2005. Alpha & Omega Ministries. Viitattu 1.7.2010. (englanniksi)
  2. ↑ Tim LaHaye NNDB. Viitattu 1.7.2010. (englanniksi)
  3. ↑ The Thirty Years War – A timeline of the anti-gay movement 2005. Southern Poverty Law Center. Viitattu 1.7.2010. (englanniksi)
  4. ↑ Tim La Haye's Biography Tim LaHaye Ministries. Viitattu 1.7.2010. (englanniksi)

(Mukaan Wikipedia.)

Käsikirjoittaja:

  • Left Behind
    2014, Suomi release: määrittelemätön

Kollegat ammunta:

Nicolas Cage Chad Michael Murray Nicky Whelan Vic Armstrong Jerry B. Jenkins Stoney Lake Entertainment

Arkki: Tim LaHaye Elokuvat Kiao: 1

Ei kommentteja on Tim LaHaye


elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video