Carlton Cuse

Carlton Cuse (synt. 22. maaliskuuta 1959 México, Meksiko) yhdysvaltalaisen televisiosarjan Lostin vastaava tuottaja ja käsikirjoittaja. Vaikka Carlton syntyi Méxicossa, hän varttui Bostonissa ja Kaliforniassa. Hän oli oppilaana The Putney School -nimisessä lukiossa. Sen jälkeen hän pääsi Harvardin yliopistoon ja hänellä on Amerikan historian loppututkinto. Hän varttui roomalaiskatolilaisessa perheessä. Hän aloitti uransa tuottajana työskennellen ensin kehittävänä tuottajana ja sen jälkeen hän liittoutui Jeffrey Boamin kanssa. Työskennellen Boamin kanssa Cuse auttoi kehittämän elokuvat Tappava ase 2, Tappava ase 3 sekä Indiana Jones ja viimeinen ristiretki.

Televisiossa Cuse aloitteli uraansa käsikirjoittajana Michael Mannin sarjassa Crime Story. Hän toimi vastaavana tuottajana FOXin sarjassa Veijari nimeltä Brisco. Hän loi ja vastaavasti tuotti Nash Bridgesin kaikki kuusi tuotantokautta. Hän myös loi ja vastaavasti tuotti CBS:nsarjan Martial Law.

Cuse on televisiosarjan Lost vastaava tuottaja sekä sarjan johtaja yhdessä Damon Lindelofin kanssa. Cuse on voittanut Emmyn, Golden Globen, Producers Guild of America -palkinnon sekä Writers Guild of America -palkinnon työstään sarjan parissa. Hänellä on kaksi muuta Emmy-ehdokkuutta Lostin käsikirjoittajana. Cuse ja Lostin käsikirjoitusryhmä voittivat WGA:n palkinnon parhaasta draamasarjasta helmikuussa 2006 heidän työstään Lostin ensimmäisen ja toisen kauden eteen. Cuse on myös ollut ehdokkaana WGA-palkinnon saajaksi kolme muuta kertaa; helmikuussa 2007 hänen työnsä eteen Lostin toisen ja kolmannen kauden kuvioissa, helmikuussa 2009 hänen työstään Lostin neljännen kauden parissa sekä helmikuussa 2010 hänen työstään Lostin viidennen kauden parissa.

  1. ↑ http://www.usatoday.com/life/television/news/2006-09-28-lost-boys_x.htm
  2. ↑ http://tonyrossi.blogspot.com/2008/01/lost-and-found.html
  3. ↑ "Awards Winners", Writers Guild of America. Luettu 2007-10-17. 
  4. ↑ "2007 Writers Guild Awards Television & Radio Nominees Announced", Writers Guild of America. Luettu 2007-12-06. 
  5. ↑ 2009 Writers Guild Awards Television, Radio, News, Promotional Writing, and Graphic Animation Nominees Announced WGA. Viitattu 2008-12-12.
  6. ↑ 2010 Writers Guild Awards Television, Radio, News, Promotional Writing, and Graphic Animation Nominees Announced WGA. Viitattu 2010-04-15.

(Mukaan Wikipedia. Sukupuoli: Mies)

Käsikirjoittaja:


Kollegat ammunta:

Carla Gugino Warner Bros. Village Roadshow Pictures New Line Cinema Dwayne Johnson Allan Loeb Brad Peyton Alexandra Daddario

Arkki: Carlton Cuse Elokuvat Kiao: 1

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video