Peter Bogdanovich

Peter Bogdanovich (serb. Петар Богдановић, Petar Bogdanović; s. 30. heinäkuuta 1939 Kingston, New York, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja, -käsikirjoittaja ja -näyttelijä. Hänet tunnetaan varsinkin Viimeisestä elokuvasta, jonka hän ohjasi Larry McMurtryn romaanin pohjalta vuonna 1971. Hän sai opetusta Stella Adlerilta. Bogdanovich tunnetaan myös dokumentaristina ja kirjailijana, joka on haastatellut elokuvahistorian suuruuksia Orson Wellesistä ja John Fordista alkaen.

Bogdanovich voitti vuonna 1971 parhaan käsikirjoituksen Bafta-palkinnon. Hänen isänsä oli Serbiasta ja äitinsä juuriltaan itävallanjuutalainen.

Useita Oscar-ehdokkuuksia poikineen Viimeisen elokuvan ohella Bogdanovich on ohjannut muiden muassa elokuvat Paperikuu (1973), Daisy Miller (1974) ja Etsivät vauhdissa (1981).

(Mukaan Wikipedia. Sukupuoli: Mies)

Näyttelijä:

  • Magician: The Astonishing Life and Work of Orson Welles
    2014, Suomi release: määrittelemätön

Johtaja:

Käsikirjoittaja:


Kollegat ammunta:

Owen Wilson Quentin Tarantino Imogen Poots Jennifer Aniston Lucy Punch Venture Forth Peter Bogdanovich (screenplay) Louise Stratten (screenplay) Lagniappe Films Louise Stratten Martin Scorsese Orson Welles Walter Murch Chuck Workman Calliope Films Cohen Welles Project Wheelhouse Creative Arte France Wes Anderson Arnaud Desplechin Cohen Media Group Olivier Assayas Kent Jones Kent Jones Serge Toubiana Artline Films

Kirjoita Peter Bogdanovich

Arkki: Peter Bogdanovich Elokuvat Kiao: 4

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video