Helen Hunt

Helen Hunt

Parhaan naispääosan Oscar-palkinto

Elämä on ihanaa

Primetime Emmy

Paras naispääosa komediasarjassa Hulluna sinuun (1996, 1997, 1998, 1999) Ehdokkuudet

Primetime Emmy

Paras naispääosa komediasarjassa Hulluna sinuun (1993, 1994, 1995)

Helen Elizabeth Hunt (s. 15. kesäkuuta 1963 Culver City, Kalifornia) on yhdysvaltalainen näyttelijä.

Hunt tuli tunnetuksi 1990-luvulla televisiosarjasta Hulluna sinuun, jota tehtiin seitsemän tuotantokautta vuosina 1992–99. Siinä hänen kumppaniaan näytteli sarjan tuottaja Paul Reiser. Tätä ennen hän oli näytellyt lähinnä useissa televisioelokuvissa. Hunt voitti sarjasta neljä kertaa Emmyn (1996, -97, -98 ja -99) ja hänestä tuli sarjan viimeisenä kautena televisiohistorian parhaiten palkattu naisnäyttelijä.

Huntin läpimurtorooli valkokankaalla oli vuoden 1996 menestyselokuvassa Twister. Hunt voitti Oscar-palkinnon parhaasta naispääosasta elokuvasta Elämä on ihanaa. Tämän jälkeen hän piti kahden vuoden tauon elokuvista ja keskittyi teatterinäyttelemiseen.

Hunt palasi vuonna 2000 valkokankaalle elokuvilla Tohtori T ja naiset, Anna hyvän kiertää, Cast Away - tuuliajolla ja Mitä nainen haluaa.

Huntilla on monia palkintoennätyksiä. Hän on ainoa naisnäyttelijä, joka on voittanut Golden Globen, Emmyn ja Oscarin samana vuonna sekä ainoa naisnäyttelijä, jolla on neljä peräkkäistä Emmy-voittoa.

Hunt oli naimisissa näyttelijä Hank Azarian kanssa 1999–2000. Hänellä on yksi lapsi (s. 2004) nykyisen miesystävänsä Matthew Carnahanin kanssa.

(Mukaan Wikipedia.Automaattinen kuvan. Sukupuoli: Nainen)

Näyttelijä:

 • The Sessions
  2012, USA, Suomi release: 4 tammikuu 2013
 • Soul Surfer
  2011, Suomi release: määrittelemätön
 • Then She Found Me
  2007, Suomi release: määrittelemätön

Johtaja:

 • Then She Found Me
  2007, Suomi release: määrittelemätön

Kollegat ammunta:

Bette Midler Colin Firth Matthew Broderick Alice Arlen Victor Levin Dennis Quaid Annasophia Robb Kevin Sorbo Lorraine Nicholson Carrie Underwood Sean McNamara Sean McNamara Deborah Schwartz Douglas Schwartz Michael Berk Brookwell-McNamara Entertainment Enticing Entertainment Island Film Group Moon Bloodgood John Hawkes William H. Macy Ben Lewin Ben Lewin Such Much Films Rhino Films Aaron Paul Maggie Grace Media House Capital Ben McKenzie Steven Bernstein Steven Bernstein Michael Moss Adam Bernstein Decoding Annie Parker Ozymandias Productions

Kirjoita Helen Hunt

Arkki: Helen Hunt Elokuvat Kiao: 5

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video