Mickey Rooney

Mickey Rooney

Mickey Rooney (syntymänimeltään Joseph Yule Jr., s. 23. syyskuuta 1920 Brooklyn, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen elokuvanäyttelijä. Hänet muistetaan Hollywoodin kulta-aikojen näyttelijänä 1930–1940-luvuilta. Hän on yksi pitkäaikaisimmista näyttelijöistä ja näyttelee edelleenkin.

Rooney syntyi Vaudeville-perheeseen ja aloittikin esiintymisen jo 17-kuukautisena. Elokuva-alalle hän siirtyi vuonna 1926. Mickey Rooney tuli tunnetuksi Mickey McGuire -hahmona ja hän käytti jonkin aikaa oikean nimensä sijaan Mickey McGuirea. Vuonna 1932 hän kuitenkin muutti nimensä virallisesti Mickey Rooneyksi. Noihin aikoihin Rooney tapasi Walt Disneyn, ja myöhemmin hän on kertonut, että Mikki Hiiri (Mickey Mouse) olisi nimetty hänen mukaansa. Lisäksi Rooney on väittänyt, että hän olisi keksinyt Marilyn Monroelle tämän taiteilijanimen.

Mickey Rooney on esiintynyt lukuisissa (yli 300 nimikettä) elokuvissa ja televisiosarjoissa sekä tehnyt dubbauksia animaatioihin. Vuodesta 1926 lähtien hän on esiintynyt vuotta 1945 lukuun ottamatta joka vuosi vähintään yhdessä elokuva- tai televisioroolissa.

Rooney on ollut naimisissa kahdeksan kertaa, ja hänellä on yhdeksän lasta.

(Mukaan Wikipedia.Automaattinen kuvan. Sukupuoli: Mies)

Näyttelijä:

  • Breakfast at Tiffany's
    1961, Suomi release: määrittelemätön
  • Tropic Thunder
    2008, United States, Suomi release: 19 syyskuu 2008

Kollegat ammunta:

Tom Cruise Robert Downey Jr. Ben Stiller Ben Stiller Ben Stiller Matthew McConaughey Tobey Maguire Justin Theroux Jack Black Brandon T. Jackson Etan Cohen Aundrey Hupburn George Peppard Patricia Neal Blake Edwards George Axelrod Truman Capote (screenplay) Jurow-Shepherd Audrey Hepburn Buddy Ebsen Truman Capote

Kirjoita Mickey Rooney

Arkki: Mickey Rooney Elokuvat Kiao: 2

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video