Louis C.K.

Louis C.K. (oikealta nimeltään Louis Szekely, s. 12. syyskuuta 1967 Washington) on yhdysvaltalainen stand up -koomikko, käsikirjoittaja, elokuvaohjaaja, näyttelijä ja tuottaja.

Louis C.K. on isänsä puolelta meksikolais-unkarilainen ja äitinsä puolelta irlantilainen. Hän syntyi Washingtonissa Yhdysvalloissa 12. syyskuuta 1967 ja asui Méxicossä seitsenvuotiaaksi asti, kunnes hänen perheensä muutti takaisin Yhdysvaltoihin, Massachusettsiin. Hänellä on yhä Meksikon kansalaisuus. Louis kasvoi yksinhuoltajaäitinsä perheessä kolmen sisaruksensa kanssa. Hän muutti New Yorkiin vuonna 1989 ja aloitti stand up -koomikon uran. Hän työskenteli 1990-luvun alussa käsikirjoittajana Caroline’s Comedy Hourissa, Late Night with Conan O’Brienissa, ja myöhemmin The Dana Carvey Show'ssa ja The Chris Rock Show'ssa. Vuonna 2001 Louis C.K. ohjasi elokuvan Pootie Tang – supersankari. Vuonna 2006 hän loi HBO-kanavalle sarjan Lucky Louie, jota esitettiin yhden kauden ajan. Pian sen jälkeen hän julkaisi sarjan suosittuja komediaesitystallenteitaan oman verkkosivustonsa kautta. Vuonna 2010 hän loi FX-kanavalle sarjan Louie, jota hän käsikirjoittaa ja ohjaa itse.

Louis C.K. voitti Emmy-palkinnon komediakäsikirjoittamisesta vuonna 2012. Hänellä on kaksi lasta vuonna 2008 päättyneestä avioliitostaan. Louisin komiikka perustuu usein hänen omaan elämäänsä ikääntyvänä sinkkuisänä.

  1. ↑ a b Louis C.K. biography Biography.com. Viitattu 14.12.2013.
  2. ↑ Louis C.K. biography Biography.com. Viitattu 14.12.2013.

(Mukaan Wikipedia. Sukupuoli: Mies)

Näyttelijä:


Kollegat ammunta:

Universal Pictures Lake Bell Chris Renaud Ken Daurio Cinco Paul Illumination Entertainment Brian Lynch Ellie Kemper Kevin Hart Eric Stonestreet

Kirjoita Louis C.K.

Arkki: Louis C.K. Elokuvat Kiao: 1

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video