Dan Harris

Dan Harris (s. 1979 Kingston, Pennsylvania) on yhdysvaltalainen elokuvakäsikirjoittaja ja ohjaaja, joka tunnetaan erityisesti työstään yhdessä Michael Doughertyn ja Bryan Singerin kanssa. Kolmikko on muun muassa kirjoittanut käsikirjoitukset elokuviina X-Men 2 ja Superman Returns.

Harrisin ensimmäinen elokuvaohjaus oli Imaginary Heroes, jota tähdittivät Sigourney Weaver, Jeff Daniels, Emile Hirsch ja Michelle Williams. Se esitettiin ensimmäisen kerran Toronton elokuvajuhlilla ja se avasi vuoden 2005 talvikauden saatuaan osakseen National Board of Review of Motion Picturesin tunnustusta.

Superman Returnsin lisäksi, Harris ja Dougherty ovat kirjoittaneet yhdessä useita elokuvia, kuten Urban Legends: Bloody Mary ja X-Men 2, joista jälkimmäisen Harris kirjoitti 22-vuotiaana elokuvaohjaaja Bryan Singerille. Singer oli ottanut Harrisin mukaan projektiin luettuaan tämän käsikirjoituksen Imaginary Heroes -elokuvalle. Samana vuonna Harrista kunnioitettiin yhdellä Varietyn kymmenen suositellun elokuvaohjaajan listoista.

Harris toimii tällä hetkellä I, Lucifer -elokuvan parissa ohjaajana.milloin? Elokuva perustuu romaaniin, josta Harris ja Dougherty ovat luoneet käsikirjoituksen.

(Mukaan Wikipedia. Sukupuoli: Mies)

Käsikirjoittaja:

  • X-Men: Apocalypse
    2016, Suomi release: määrittelemätön

Kollegat ammunta:

Bryan Singer Bryan Singer Rose Byrne Dune Entertainment Hugh Jackman 20th Century Fox Film Corporation Michael Fassbender Oscar Isaac Simon Kinberg Nicholas Hoult Marvel Entertainment James McAvoy Evan Peters Jennifer Lawrence Tye Sheridan Sophie Turner Alexandra Shipp Michael Dougherty Mike Dougherty

Arkki: Dan Harris Elokuvat Kiao: 1

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video