Chuck Palahniuk

Chuck Palahniuk

Charles "Chuck" Palahniuk (s. 21. helmikuuta 1962 Pasco, Washington) on yhdysvaltalainen kirjailija. Hänet tunnetaan parhaiten romaanistaan Fight Club (1996), johon myös David Fincherin ohjaama Fight Club -elokuva perustuu.

Provosoivat aiheet ovat Palahniukille tyyppillisiä, ja häntä onkin kutsuttu "shokkikirjailijaksi". Palahniuk on Yhdysvalloissa kohonnut niin kutsutun X-sukupolven suosituimpien kirjailijoiden joukkoon. Hänellä on internetissa aktiivisempi faniyhteisö kuin kenelläkään toisella kirjailijalla, sillä Palahniuk osallistuu itse aktiivisesti kotisivuillaan käytäviin keskusteluihin ja kommentoi faniensa kirjoituksia.

Palahniuk on voittanut töistään useita kirjallisuuspalkintoja, muun muassa Pacific Northwest Booksellers Association Awardin Fight Clubista sekä Oregon Book Awardin romaanistaan Survivor. Palahniukilta on suomennettu romaanit Eloonjäänyt (2002), Tukehtuminen (2003) sekä Fight Club (2006).

(Mukaan Wikipedia.Automaattinen kuvan. Sukupuoli: Mies)

Käsikirjoittaja:

  • Fight Club
    1999, Suomi release: määrittelemätön
  • Choke
    2008, Suomi release: määrittelemätön

Kollegat ammunta:

Sam Rockwell Kelly Macdonald Anjelica Huston Brad William Henke Clark Gregg Clark Gregg Brad Pitt David Fincher Fox 2000 Pictures Edward Norton Meat Loaf Zach Grenier Jim Uhls

Arkki: Chuck Palahniuk Elokuvat Kiao: 2

Ei kommentteja on Chuck Palahniuk


elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video