Matt Groening

Matthew Abram "Matt" Groening (s. 15. helmikuuta 1954 Portland, Oregon, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen sarjakuvapiirtäjä, käsikirjoittaja ja televisiotuottaja. Hänet tunnetaan parhaiten Simpsonit-televisiosarjan isänä, jonka sarjan päähenkilöiden nimet tulevat hänen suvustaan. Hänen isänsä oli amerikansaksalainen Homer Philip Groening (1919–1996) (Hän syntyi Main Centre, Saskatchewan, Kanada, ja kasvatettu Mennonite perhe) ja hänen äitinsä oli amerikannorjalainen Margaret Ruth (os. Wiggum). Lisa ja Maggie ovat hänen sisarustensa nimiä, ja Bart on anagrammi sanasta brat, kakara. Ennen työtään Simpsoneissa Groening teki sarjakuvia nimeltä Elämä on helvettiä ja Akbar ja Jeff, johon kuului monta osaa. Groening tekee myös Futurama-sarjaa.

Groening valmistui Evergreen State Collegesta 1977 23-vuotiaana. Hän aloitti uransa kirjoittajana, jonka jälkeen siirtyi sarjakuvan pariin.

Groening ja Deborah Caplan menivät naimisiin 1986. Heillä on kaksi poikaa, Homer ja Abe. Groening ja Deborah erosivat 13 vuoden naimisissa olon jälkeen vuonna 1999.

(Mukaan Wikipedia.)

Käsikirjoittaja:

  • The Simpsons Movie
    2007, Suomi release: määrittelemätön

Kollegat ammunta:

Mike Reiss Jon Vitti James L. Brooks Gracie Films David Silverman Dan Castellaneta Julie Kavner Nancy Cartwright Yeardley Smith Al Jean Ian Maxtone-Graham George Meyer David Mirkin Mike Scully Matt Selman John Swartzwelder Joel H. Cohen John Frink Tim Long Michael Price Curiosity Company

Arkki: Matt Groening Elokuvat Kiao: 1

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video