Juho Kuosmanen

Juho Kuosmanen (s. 1979) on suomalainen elokuvaohjaaja. Hän opiskeli elokuvaohjausta Taideteollisessa korkeakoulussa vuosina 2004-2014. Elokuvien lisäksi Kuosmanen on ohjannut teatteria ja oopperaa sekä näytellyt mm. Auli Mantilan televisiosarjassa Hopeanuolet sekä Leea Klemolan näytelmissä Kokkola sekä New Karleby Tampereen Teatterissa.

Kuosmasen ensimmäinen teatterilevityksessä ollut elokuva Taulukauppiaat (2010) oli ehdolla Jussi-palkinnon saajaksi viidessä kategoriassa (naispääosa, käsikirjoitus, lavastus, ohjaus, paras elokuva). Taulukauppiaat oli Kuosmasen lopputyöelokuva Taideteollinen Korkeakoulun elokuva- ja lavastustaiteen osastolta. Taulukauppiaat voitti parhaan opiskelijaelokuvan palkinnon Cannesin elokuvajuhlien Cinéfondation-sarjassa.

Kuosmanen osallistui ensimmäisellä pitkällä elokuvallaan Hymyilevä mies Cannesissa toukokuussa 2016 kahteen eri sarjaan. Elokuva oli mukana festivaalin toiseksi arvostetuimmassa Un Certain Regard -kilpasarjassa, jonka se myös voitti. Palkinto on ensimmäinen, jonka suomalainen elokuva on tässä sarjassa koskaan saanut. Sen lisäksi elokuva osallistui esikoisohjausten Caméra d'Or -palkintosarjaan.

Juho Kuosmanen on työskennellyt läheisesti Kokkolan oopperan kanssa sen alkuajoista lähtien.

(Mukaan Wikipedia.)

Johtaja:

Käsikirjoittaja:


Kollegat ammunta:

Eero Milonoff Joonas Saartamo N/A Oona Airola Jarkko Lahti Mikko Myllylahti

Kirjoita Juho Kuosmanen

Arkki: Juho Kuosmanen Elokuvat Kiao: 2

Ei kommentteja on Juho Kuosmanen


elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video