Mikael Gabriel

Mikael ”MG” Gabriel (oikealta nimeltään Mikael Kristian Gabriel Sohlman, s. 25. helmikuuta 1990 Helsinki) on suomalainen rap-artisti.

Mikael kokeili tavoitella artistiuraa jo vuonna 2007 jolloin hän osallistui Idolsin koelauluihin Oulussa mutta hän ei päässyt jatkoon. Silloin hän ei tehnyt rap-musiikkia vaan kokeili laulajaksi ryhtymistä mutta koelaulujen jälkeen hän päätti ryhtyä rap-artistiksi.

Mikael Gabrielin debyyttialbumi 5 miljoonaa muuta ilmestyi alkuvuonna 2009. Alkuvuodesta 2010 Mikael Gabriel siirtyi Helsinki Freedom Records -yhtiöltä Universalille. Uusia kappaleita esitettiin ensikertaa 14. helmikuuta 2010 Helsingin Gloriassa. Toinen studioalbumi Pohjosen poika ilmestyi 26. tammikuuta 2011. Levyllä oli tarkoitus vierailla Rähinä Records -piireistä tuttu rap-artisti Jurassikki, sekä ruotsalainen rap-artisti Adam Tensta. MG osallistui myös Young Spray -nimellä Rap SM -kilpailuun vuonna 2011, mutta ei päässyt kilpailussa mitalisijoille asti. MG on käyttänyt uransa alkuaikoina myös nimeä Ironia.

MG on myös toiminut keikoilla Uniikin tuplaajana. 5. joulukuuta 2011 julkaistiin 8190-niminen mixtape, jota myytiin aluksi ainoastaan keikoilla, mutta nykyään mixtapea saa myös Rähinän nettikaupasta. Mikael Gabrielin kolmas studioalbumi Mun maailma julkaistiin keväällä 2013.

Toukokuussa 2015 Mikael Gabrielin albumi Versus teki suomalaista kultalevyhistoriaa: sitä kuunneltiin yli kymmenen miljoonaa kertaa suoratoistona ennen albumin virallista julkaisua.

(Mukaan Wikipedia.)

Näyttelijä:

  • Bodom
    2016, Suomi, Viro, Suomi release: 19 elokuu 2016

Kollegat ammunta:

Taneli Mustonen Taneli Mustonen Aleksi Hyvärinen Mimosa Willamo N/A Nelly Hirst-Gee Santeri Helinheimo

Kirjoita Mikael Gabriel

Arkki: Mikael Gabriel Elokuvat Kiao: 1

Ei kommentteja on Mikael Gabriel


elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video