Gilbert Gottfried

Gilbert Gottfried (s. 28. helmikuuta 1955 New York) on yhdysvaltalainen stand up -koomikko ja näyttelijä. Hänet tunnetaan ääninäyttelijänä muun muassa Jagon ääniroolista piirroselokuvissa Aladdin, Jafarin paluu, ja Aladdin ja Varkaiden kuningas sekä animaatiosarjassa Mikin klubi. Gottfriedin tavaramerkit stand-up-koomikkona ovat hänen korviaraastava äänensä, liioitellut eleensä, tihrusilmäinen katseensa ja räävittömät herjansa.

Gottfried aloitti uransa 15-vuotiaana ja ryhtyi kiertämään Yhdysvaltoja stand-up koomikkona. Hän nousi maanlaajuisesti tunnetuksi vuosina 1980–1981 saatuaan kiinnityksen Saturday Night Liveen. Vuonna 1983 hän esiintyi myöhäisillan Thicke of the Night -ohjelmassa sekä pikkurooleissa elokuvissa. Sen jälkeen hän aloitti oman myöhäisillan shownsa, USA Up All Night. Vuonna 1992 hän antoi äänensä Disneyn Aladdinin papukaija Jagolle, minkä jälkeen hän on tehnyt useita muitakin äänirooleja animaatioelokuvissa. Gottfried jatkaa uraansa myös aktiivisena stand-up-koomikkona ja esiintyy säännöllisesti suosituissa talk showeissa kuten The Tonight Show with Jay Leno ja The Howard Stern Show.

(Mukaan Wikipedia.)

Näyttelijä:


    Kollegat ammunta:

    A&E IndieFilms Motto Pictures Jonathan Freeman Owen Suskind Ron Suskind Ron Suskind Roger Ross Williams Roger Ross Williams Productions

    Kirjoita Gilbert Gottfried

    Arkki: Gilbert Gottfried Elokuvat Kiao: 1

    elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video