Kenneth Anger

Kenneth Anger (s. 3. helmikuuta 1927) on yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja, jonka työt ovat ohjaajan oman määritelmän mukaan elokuvan muodossa olevia maagisia rituaaleja. Hänen tuotantonsa tärkein kausi keskittyy aikavälille 1947–1972. Angerin elokuvien keskeisiä elementtejä ovat unenomaisuus, toisto ja rituaalinomainen hypnoottinen rytmi. Hän on myös yksi ensimmäisiä elokuvaohjaajista joka on käsitellyt homoseksuaalisuutta, kuten esikoiselokuvassaan Fireworks (1947). Angerin elokuvien vaikutus näkyy (ja kuuluu) muun muassa Martin Scorsesen ja David Lynchin elokuvissa, sekä musiikkivideoissa.

Angerin elämään on liittynyt useita kuuluisia näyttelijöitä, rock-muusikoita ja 1960–luvun julkkiksia, jotka usein myös päätyivät hänen teoksiinsa esiintymään. Näiden joukossa olivat muun muassa Mick Jagger, elokuvaohjaaja Donald Cammell, sekä Charles Mansonin "perheessä" liikkunut Bobby Beausoleil, joka teki vankilassa ollessaan musiikin Angerin elokuvaan Lucifer Rising (1972) . Anger tunnetaan myös Hollywood Babylon -juorukirjojen kirjoittajana.

Kenneth Anger tekee nykyään hyvin vähän elokuvia, mutta on keskittynyt vanhojen elokuviensa arkistointiin ja vierailemaan niiden näytöksissä ympäri maailmaa. Anger kävi myös Suomessa vuonna 1998 Tampereen kansainvälisillä lyhytelokuvafestivaaleilla esittelemässä töitään.

(Mukaan Wikipedia.)

Näyttelijä:


    Kollegat ammunta:

    Guy Maddin Udo Kier Yves Montmayeur Yves Montmayeur Stephen Quay Brainworks

    Kirjoita Kenneth Anger

    Arkki: Kenneth Anger Elokuvat Kiao: 1

    elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video