Hugh Laurie

Hugh Laurie

Golden Globe: Paras miespääosa draamasarjassa (House, 2006 ja 2007)

Screen Actors Guild Awards: Paras miesnäyttelijä draamasarjassa (House, 2006)

James Hugh Calum Laurie (s. 11. kesäkuuta 1959 Oxford, Englanti) on englantilainen näyttelijä ja käsikirjoittaja.

Laurie tuli laajalle yleisölle tunnetuksi aisaparinsa Stephen Fryn kanssa television komediasarjoista, kuten Musta kyy ja Kyllä Jeeves hoitaa. Nykyisin hän esittää nimiosaa suositussa amerikkalaisessa lääkärisarjassa House. Laurie on myös palkittu Golden Globella parhaasta miespääosasta draamasarjassa, roolistaan tohtori Housena. Hänelle on myös myönnetty Brittiläisen imperiumin upseerin (OBE) arvo. Etonissa ja Cambridgen yliopistossa opiskellut Hugh Laurie suoritti aikoinaan antropologian loppututkinnon. Hän osallistui myös yliopistojen väliseen soutukilpailuun vuonna 1980 ja olisi jatkanut soutuharrastustaan, ellei olisi sairastunut rauhaskuumeeseen. Fyysisesti vaativan urheilun sijasta hän päätyi rauhallisempaan teatteriympäristöön. Arvostetun Footlights Revue -teatteriryhmän puheenjohtajana hän tuotti The Cellar Tapes -nimisen näytelmän yhdessä Stephen Fryn ja Emma Thompsonin kanssa. Edinburghin teatterijuhlilla 1981 Perrier Awardilla palkittu esitys siivitti koko voittoisan kolmikon ammattinäyttelijän uralle.

Laurie esiintyi tämän jälkeen useissa uudentyyppisissä brittiläisissä komediasarjoissa, kuten Blackadder (Musta kyy), Saturday Live sekä Jeeves and Wooster (Kyllä Jeeves hoitaa), jota esitettiin PBS-kanavalla vuosina 1990–95. Sarjan A Bit of Fry and Laurie hän käsikirjoitti BBC:lle yhdessä Stephen Fryn kanssa, ja sitä esitettiin neljän tuotantokauden verran.

Laurien valkokangasmeriittejä ovat Kenneth Branaghin ohjaama Peter's Friends, Järki ja tunteet, jossa hän näytteli Emma Thompsonin kanssa sekä Cousin Bette, jossa vastanäyttelijänä oli Jessica Lange. Hänen muita pitkiä elokuviaan ovat Rautanaamio, 101 dalmatialaista, Stuart Little, Stuart Little 2 ja Flight of the Phoenix – Aavikkolento. Laurie esitti Vincente Minnelliä tv-elokuvassa Life with Judy Garland: Me & My Shadows, ja hän on vieraillut myös Frendit-sarjassa.

Näyttelemisen ohella Hugh Laurie on ohjannut tv-ohjelmia ja mainoksia, säveltänyt ja levyttänyt sekä kirjoittanut artikkeleita Lontoon Daily Telegraph -sanomalehteen. A Bit of Fry and Laurie -tv-sarjan käsikirjoituksista on ilmestynyt neljä osaa kirjana, ja Laurien esikoisromaani, The Gun Seller, on julkaistu sekä Britanniassa että Yhdysvalloissa. Kriitikot ylistivät teosta, jonka MGM on jo sovittanut elokuvakäsikirjoitukseksi.

Lauriella on kaksi isoveljeä ja yksi isosisko. Hänen äitinsä kuoli Laurien ollessa 29-vuotias. Laurien isä Ran Laurie oli olympiavoittaja soudussa (1948). Myös Laurie harrasti soutua ja osallistui Oxford–Cambridge-soutukilpailuun 1980 Cambridgen joukkueessa. Hän meni naimisiin Jo Greenin kanssa kesäkuussa 1989, ja heillä on kolme lasta.

(Mukaan Wikipedia.Automaattinen kuvan. Sukupuoli: Mies)

Näyttelijä:


Kollegat ammunta:

Forest Whitaker Keanu Reeves Chris Evans David Ayer Seth Rogen Reese Witherspoon Kiefer Sutherland Paul Rudd Rob Letterman Conrad Vernon DreamWorks Animation Bill Nighy Jim Broadbent James McAvoy Imelda Staunton Ashley Jensen Miggie Donahoe Sarah Smith Sarah Smith Barry Cook Peter Baynham Aardman Animations Sony Pictures Imageworks (SPI) Oliver Platt Catherine Keener Alia Shawkat Adam Brody Olympus Pictures Allison Janney Likely Story Leighton Meeser Tim Guinee Julian Farino Ian Helfer Jay Reiss Walt Disney Pictures George Clooney Damon Lindelof Brad Bird Brad Bird Britt Robertson Babieka Walt Disney Pictures George Clooney Damon Lindelof Brad Bird Brad Bird Britt Robertson Babieka Jeff Jensen A113 Walt Disney Pictures George Clooney Damon Lindelof Brad Bird Brad Bird Britt Robertson Babieka Jeff Jensen A113 Walt Disney Pictures George Clooney Damon Lindelof Brad Bird Brad Bird Britt Robertson Babieka Jeff Jensen A113 Columbia Pictures Michael J. Fox Rob Minkoff Steve Zahn Nathan Lane Geena Davis Jonathan Lipnicki Chazz Palminteri M. Night Shyamalan (screenplay)

Kirjoita Hugh Laurie

Arkki: Hugh Laurie Elokuvat Kiao: 9

Elokuvat Hugh Laurie katsotuimmat
Tomorrowland - A World Beyond
Tämän mystisen seikkailun tuottaja on Oscar® -voittaja Brad Bird ja sen pääosassa on George Clooney. Frank (Clooney) ja luonnontieteistä innostunut teinityttö Casey (Britt Robertson) lähtevät vaaralliselle matkalle ratkaistakseen avaruudessa olevan arvoituksellisen paikan salaisuuden. Se tulee muuttama...
Laji: Seikkailu Alkuperäinen nimi: Tomorrowland Näyttelijät: Hugh Laurie, George Clooney Ulostulo: 22 toukokuu 2015
Artturi Joulu - Joulupukin poika
Laji: Animaatio Perhe Alkuperäinen nimi: Arthur Christmas Näyttelijät: Bill Nighy, Hugh Laurie Ulostulo: 25 marraskuu 2011
Möröt vastaan muukalaiset
Laji: Animaatio Alkuperäinen nimi: Monsters vs. Aliens Näyttelijät: Seth Rogen, Reese Witherspoon Ulostulo: 3 huhtikuu 2009

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video