Martin Sheen

Martin Sheen

Martin Sheen (syntyjään Ramón Gerard Antonio Estévez, s. 3. elokuuta 1940 Dayton, Ohio) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka on tullut tunnetuksi etenkin pääosasta elokuvassa Ilmestyskirja. Nyt sekä muista elokuvista kuten Julma maa, Gandhi, Wall Street – rahan ja vallan katu, Ota kiinni jos saat, JFK – avoin tapaus ja The Departed sekä televisiosarjasta West Wing.

Sheen on myös tunnettujen näyttelijöiden Charlie Sheenin ja Emilio Estevezin isä. Lisäksi Sheenilla on kaksi muuta lasta, Renée (s.1967) ja Ramón (s.1963), jotka ovat myös näyttelijöitä. Sheen on ollut naimisissa vuodesta 1961 lähtien Janet Templetonin kanssa.

Sheen on Irakin sodanvastainen aktivisti. Sheen on pidätetty mielenosoitusten takia noin 63 kertaa. Sheen toimii myös PETA:n puolestapuhujana.

Tällä hetkellä Sheen asuu Irlannissa ja opiskelee muun muassa englantilaista kirjallisuutta ja filosofiaa Galwayssa sijaitsevassa yliopistossa.

Sheen on saanut kuusi Emmy-ehdokkuutta ja voittanut Golden Globen ja pari Screen Actors Guild -palkintoa roolistaan West Wingissä.

Sheenillä on tähti Hollywood Walk of Famella.

(Mukaan Wikipedia.Automaattinen kuvan. Sukupuoli: Mies)

Näyttelijä:

 • Trash
  2014, USA, Suomi release: 28 marraskuu 2014
 • Apocalypse Now
  1979, Suomi release: määrittelemätön
 • The Way
  2010, Suomi release: määrittelemätön
 • Love Happens
  2008, Suomi release: määrittelemätön

Kollegat ammunta:

Relativity Media Universal Pictures Dan Fogler Stuber Productions Jennifer Aniston Joe Anderson Aaron Eckhart Frances Conroy Brandon Camp Brandon Camp Mike Thompson Camp / Thompson Pictures Icon Entertainment International James Nesbitt Emilio Estevez Emilio Estevez Emilio Estevez Deborah Kara Unger Tchéky Karyo Elixir Films Filmax Entertainment Robert Duvall Francis Ford Coppola Francis Ford Coppola Laurence Fishburne Dennis Hopper Marlon Brando John Milius Zoetrope Topher Grace Richard Gere Michael Brandt Michael Brandt Chris Marquette Tamer Hassan Stephen Moyer Odette Annable Stana Katic Yuri Sardarov Ivan Fedorov Ed Kelly Jeffrey Pierce Lawrence Gilliard Jr. Mike Kraft Andy Manning Derek Haas Hyde Park Entertainment Agent Two Brandt/Haas Productions Richard Curtis Working Title Films Stephen Daldry O2 Filmes Rooney Mara Felipe Braga Selton Mello PeaPie Films

Kirjoita Martin Sheen

Arkki: Martin Sheen Elokuvat Kiao: 5

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video