Timothy Hutton

Timothy Hutton (s. 16. elokuuta 1960 Malibu, Kalifornia) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja Oscar-voittaja.

Näyttelijä Jim Huttonin poika aloitti näyttelijänuransa televisiossa. Ensimmäisen valkokangasroolinsa Hutton teki 20-vuotiaana elokuvassa Tavallisia ihmisiä, josta hän voitti parhaan miessivuosan Oscarin sekä Golden Globen parhaasta miessivuosasta ja parhaana uutena tulokkaana . Hutton voitti Oscarin 20 vuoden ja 227 päivän ikäisenä ja on edelleen nuorin parhaasta miessivuosasta palkittu näyttelijä .

Hutton on esiintynyt myös mm. Ethel ja Julius Rosenbergista kertovassa elokuvassa Danielin kirja, Haukka ja lumimies, Ranskalainen suudelma, Kenraalin tytär ja elämäkerrassa eläintieteilijä Alfred Kinseystä nimeltä Kinsey.

Hutton on ollut kahdesti naimisissa. Ensimmäisen vaimonsa näyttelijä Debra Winger, jonka kanssa Huttonilla on yksi poika, hän tapasi elokuvan Taivaassa tavanneet kuvauksissa. Hutton ja Winger olivat naimisissa vuodesta 1986 vuoteen 1990. Vuonna 2000 Hutton meni naimisiin Aurore Giscard d'Estaingin kanssa. Heillä on myös yksi yhteinen lapsi.

(Mukaan Wikipedia. Sukupuoli: Mies)

Näyttelijä:

  • Lymelife
    2008, Suomi release: määrittelemätön
  • The Ghost Writer
    2010, USA, Suomi release: 9 huhtikuu 2010

Kollegat ammunta:

Ewan McGregor Studio Babelsberg France 2 Cinéma Medienboard Berlin-Brandenburg Pierce Brosnan Kim Cattrall Olivia Williams Roman Polanski Roman Polanski Robert Harris RP Films Eli Wallach Elfte Babelsberg Film Runteam (as Runteam III) Summit International Alec Baldwin Emma Roberts Cynthia Nixon Rory Culkin Jill Hennessy Derick Martini Derick Martini Steven Martini A Martini Bros. Production Bartlett Films Cappa Defina Productions Cappa Productions El Dorado Pictures

Kirjoita Timothy Hutton

Arkki: Timothy Hutton Elokuvat Kiao: 2

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video