Bob Geldof

Bob Geldof

Robert Frederick Xenon "Bob" Geldof (s. 5. lokakuuta 1951) on irlantilainen laulaja-lauluntekijä sekä poliittinen aktivisti.

Geldof oli The Boomtown Rats -yhtyeen laulusolisti. Yhtyeen suurin hitti on kappale "I Don't Like Mondays", joka julkaistiin 1979. Geldof kokeili myös näyttelijän uraa. Hän esitti Alan Parkerin ohjaamassa elokuvassa Pink Floyd The Wall päähenkilö Pinkiä.

Geldof on kuitenkin tunnetuin toiminnastaan Afrikan köyhien ja nälkää näkevien puolesta. Vuonna 1984 hän kirjoitti ja sävelsi yhdessä Ultravox-yhtyeen Midge Uren kanssa kappaleen "Do They Know It's Christmas?". Laulusta tehtiin single, joka nousi Englannin kaikkien aikojen myydyimmäksi singlejulkaisuksi. Levyn kaikki tuotot menivät hyväntekeväisyyteen.

Seuraavan vuoden kesäkuussa Geldof järjesti jättiläismäiset Live Aid -konsertit, jotka keräsivät huomattavia summia hyväntekeväisyyteen. Konserteissa esiintyivät kaikki 1980-luvun pop-musiikin suurimmat tähdet, muun muassa Queen, U2 ja David Bowie. Vuonna 2005 Geldof järjesti jälleen mittavan hyväntekeväisyyskonserttien sarjan, Live 8 -konsertit. Tällä kertaa tarkoituksena oli nostaa esiin Afrikkaa yhä vaivaavia ongelmia, kuten velkojen anteeksianto, AIDS ja kaupan rajoitukset.

Geldof on saanut hyväntekeväisyystyöstään useita palkintoja, ja kuningatar Elisabet II on myöntänyt hänelle ritarin arvon (KBE). Bob Geldof ei kuitenkaan ole brittiläiseen kansainyhteisöön kuuluvan maan kansalainen, joten hän ei voi käyttää arvonimeä "Sir" nimensä edessä vaikka (virheellinen) nimitys "Sir Bob Geldof" esiintyykin usein tiedotusvälineissä.

Geldof vieraili Suomessa Helsingissä 2. lokakuuta 2007 Helsingin Sanomien ja kehitysyhteistyöjärjestö Planin järjestämässä seminaarissa, jossa hän piti noin tunnin mittaisen puheen. Yritysjohdolle suunnatussa kutsuvierastapahtumassa pohdittiin muun muassa sitä, sopiiko vastuullisuus menestyvälle yritykselle. Afrikan köyhien puolestapuhujana tunnetun rock-muusikon Bob Geldofin mukaan köyhyys voidaan poistaa vain kaupan ja köyhien maiden talouden vahvistamisen avulla.

(Mukaan Wikipedia.Automaattinen kuvan. Sukupuoli: Mies)

Näyttelijä:

  • Pink Floyd The Wall
    1982, Suomi release: määrittelemätön

Kollegat ammunta:

Bob Hoskins Christine Hargreaves James Laurenson Eleanor David Kevin McKeon Alan Parker Roger Waters

Kirjoita Bob Geldof

Arkki: Bob Geldof Elokuvat Kiao: 1

elokuvat.kiao.net Kaikki elokuvat video